Hier vind je het complete recept van marshmallows van verveine

Deze marshmallows van verveine komen uit aflevering 7 van het vijfde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette een bloemrijke high tea geeft.

BELANGRIJK: u heeft hier absoluut een keukenrobot met garde voor nodig of een elektrische handmixer en heeeel veel geduld.

ingrediƫnten voor de marshmallows van verveine

  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 ml water
  • 4 takjes verveine, munt of 2 el. rozentheeblaadjes
  • 400 gram suiker
  • 125 gram golden syrup of stroop
  • snufje zout
  • 1 handvol maïzena

aan de slag

Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng het water met de stroop, de suiker, de kruiden en het zout aan de kook en laat zeker 7 minuten zacht koken tot een goudgele dikke siroop van 116 graden.

Knijp de gelatineblaadjes uit en leg ze onderin de kom van een keukenmachine met garde en zet de machine aan op de middenstand. Giet in een dunne straal de hete siroop erbij. Als het mengsel witter wordt kun je ‘m harder zetten. Blijf nu stevig kloppen tot het dik wit schuim is en tot de kom lauw aanvoelt. (± 15 minuten).

Leg een vel bakpapier op een plank of dienblad. Smeer met behulp van een spatel het mengsel uit over het vette papier: ongeveer 2 cm dik. Laat liefst 8-12 uur drogen. Snijd in ruiten of de vormpjes die u wilt. Steekt u er figuren met een uitsteekworm, doop de vorm dan steeds even in de maïzena voor u ‘m in de marshmallow steekt.