Hier vind je het complete recept van het bijgerecht pikante sticky borrelnootjes.

Het bijgerecht pikante sticky borrelnootjes komt uit aflevering 9 van het vierde seizoen van Koken met Van Boven, waarin Yvette allerlei lekkers bereidt voor bij de borrel.

ingrediƫnten voor de pikante sticky borrelnootjes

  • 2-3 eetl. appelstroop
  • 100 ml ahornsiroop of honing
  • 1 theel. chiliflakes, of naar smaak
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 3 eetl. zoute sojasaus
  • zo’n 500 gram gemengde ongezouten noten

aan de slag

Verwarm in een steelpan op matig vuur de appelstroop met de ahornsiroop of honing en 100 ml water. Roer tot de stroop en de ahornsiroop of honing zijn opgelost.

Breng de siroop al roerend aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur doorkoken en haal hem dan van het vuur.

Roer de specerijen en de sojasaus door de siroop en daarna ook de noten. Schep alles goed om. Leg een groot vel bakpapier op een bakplaat.

Verwarm de oven voor tot 180 graden en spreid de noten uit over de beklede bakplaat. Met de achterkant van een lepel, gedoopt in wat olie, kunt u de noten wat uitspreiden.

Bak ongeveer 10 minuten, schep halverwege de baktijd de noten even om.

Laat ze nu volledig afkoelen. Breek de noten dan zonodig in hapklare brokken en serveer ze bij de borrel.

In een luchtdichte doos kunt u ze wel een week bewaren, maar dat halen ze toch niet.