live Q&A op Facebook

Na de laatste aflevering van Onze man bij de Taliban beantwoordde Thomas Erdbrink kijkersvragen via Facebook. Die sessie is opgenomen en hiernaast te bekijken.

Bekijk hier de livesessie met vragen op Facebook.

Is jouw vraag nog niet beantwoord en wil je Thomas Erdbrink graag live zien? In september kan dat op twee plaatsen.

 

Onze man bij de Taliban vertelt de verhalen van de Afghanen die, nadat het westen hen in de steek heeft gelaten, verder moeten leven onder de Taliban.

Thomas trekt op met trotse Taliban bommenleggers, spreekt moedige vrouwen die ondanks alle dreigementen vechten voor een gelijke plek in het nieuwe 'Islamitisch Emiraat' en ziet op het platteland de verwoestende uitwerking van de jarenlange droneaanvallen van de Amerikanen en hun westerse bondgenoten.

Hij leert tijdens zijn maanden in Kabul een tv-presentatrice kennen die president wil worden en zich verzet tegen de verplichte gezichtsbedekking als ze het nieuws leest. Hij gaat ook langs bij een Talibanstrijder die een kind van zijn gedode broer heeft geadopteerd en toch nog steeds klaarstaat om zelf naar het paradijs af te reizen. 

Jonge vrouwen mogen niet naar school van de Taliban, maar in een illegaal klasje ontmoet Thomas boze meisjes van vijftien die ondanks de risico’s toch les krijgen.

meer van regisseur Roel van Broekhoven

meer van Thomas Erdbrink