zondag 8 april, 20.15 uur, NPO 2

6. De moeder van Colombia

zondag 8 april, 20.15 uur, NPO 2

6. De moeder van Colombia

Stef Biemans reist over de rug van de Andes en vraagt zich af hoe het nu gaat met de Zuid-Amerikaan. In de laatste aflevering van deze serie maakt hij een reis over de belangrijkste waterweg van Colombia: de Magdalena rivier, die ontspringt in de Andes en uitmondt in de Caribische Zee.

Dit is de meest hoopvolle periode uit de geschiedenis van Colombia: de vrede is getekend en het land wil vooruit kijken. De Colombianen zien uit naar de aanleg van nieuwe wegen en bruggen. Tegelijkertijd betekent de Magdalena-rivier, ook wel de moeder van het land genoemd, nog altijd veel voor de inwoners. Wat zal de vooruitgang allemaal kapot maken?

wat vind jij?

Laat ons weten wat je van deze aflevering vindt, bijvoorbeeld via de Facebookpagina van de VPRO of Twitter (#andes).

 

extra's

de mooiste Andesfoto's

Een panoramafoto van de zoutvlakte van Uyuni, de bevervangst bij Ushuaia op de korrel, of een selfie met een 104-jarige Ecuadoriaan: wat is jouw unieke Andes-foto? Plaats je foto, liefst met verrassende anekdote, op Facebook, Instagram of Twitter en maak kans op een DVD-pakket met reisseries en een eersterangs plekje op deze website.
Lees hier hoe het werkt en bekijk de foto's

interview

'Zo’n behandeling met een cavia wordt “de röntgenfoto van de Andes” genoemd. Ze neemt een levende cavia en aait daarmee over je hele lijf.' Stef Biemans en researcher Barbara Smit vertellen over het maken van deze serie in dit interview uit de VPRO Gids.