Ronflonflon avec Jacques Plafond was een wekelijks programma met 100% gesproken woord en 100% muziek van Wim T. Schippers, met veel (vaak eigen) muziek en jingles, waaraan werd meegewerkt door Clous van Mechelen, Janine van Elzakker, Jan Vermaas, Rogier Proper en vele anderen.

In totaal zijn er 330 uitzendingen van Ronflonflon geweest. De VPRO heeft ze bijna allemaal bewaard, deels op band, deels op geluidscassette van de Publieksservice van de VPRO. Fans en luisteraars hebben ervoor gezorgd dat de collectie online helemaal compleet is.

luister

Alle afleveringen van Ronflonflon zijn hier terug te luisteren per jaargang:

lees

bijzondere pagina's

Er zijn overzichten gemaakt van de inhoud van enkele rubrieken in de loop van de jaren, zoals De garderobe van Jaap Knasterhuis, De jingles van Ronflonflon en De Rimbimrage.

> Bekijk de pagina's

zo ontstond Ronflonflon

'Er was een uurtje vrij op Radio 3, en dat moest gevuld. Zo begon het ooit, een beetje achteloos.' Hans van Wetering schrijft over het ontstaan van Ronflonflon.

> Lees het artikel

bonus

bonusmateriaal

Ontdek wanneer welke liedjes werden uitgezonden in de excel-lijst en download 'de eeuwigdurende Ronflonflon-kalender' door fan van het eerste uur Theo.

> Bekijk hier

afleveringen