Winnende documentaire op IDFA 2012

Kolonisten van Hebron

Midden in het centrum van Hebron, een stad van 120.000 Palestijnen, hebben zich 800 Joodse kolonisten gevestigd. Zij worden dag en nacht beschermd door een overmacht aan Israëlische soldaten. De jonge Israëlisch-Nederlandse filmmaakster Esther Hertog huurde er een caravan en filmde er het absurdisme van het dagelijks leven.

Het Israëlisch- Palestijns conflict schreeuwt om een oplossing. Maar de zaak zit muurvast. Zo ook in Hebron een stad op de Westbank met 120.000 inwoners waar 800 Joodse kolonisten een nederzetting  midden in de stad gesticht hebben. Dag en nacht beschermd door een overmacht aan Israëlische soldaten. Ommuurt door ontruimde Palestijnse huizen. Voor de kolonisten is Hebron waar de aartsvader Abraham zijn tombe heeft een heilige stad in het aan hen beloofde land.

bijlagen

De jonge Israëlisch - Nederlandse filmmaakster Esther Hertog huurde er een caravan en verbleef drie jaar met regelmaat in dit Joodse settlement. Zij observeerde er het dagelijks leven; een confronterende mix van religie, soldaten, religieus (gedreven) kolonisten en hun spelende kinderen. Welkom in een absurdistische werkelijkheid.

Regie: Esther Hertog
Productie: Sarphati Media
Productie VPRO: Jenny Borger
Eindredactie: Henneke Hagen, Jos de Putter en Frank Wiering

meer zoals 'kolonisten van Hebron'