Samen met smaakvolle slablaadjes in hightech boerenflats groeide gisteravond op Twitter vooral de hoop: voedselflats zouden weleens de oplossing kunnen zijn voor het voedselprobleem. Interessant, maar hoe dan? En kan dat overal zomaar? Genoeg nieuwe vragen dus.

kil maar realistisch

Die voedselflats zijn dan misschien wel niet zo romantisch, maar bieden wel een realistische oplossing voor de toekomst:

kansen in de polder

Vertical farming biedt mooie kansen voor Nederland, zag het publiek al snel in:

waar zijn de kippen?

Bladgroenten doen het prima in zo'n voedselflat. Maar hoe zit het met andere gewassen, zoals aardappelen? En vlees? De aflevering leidde tot veel nieuwe vragen: 

buiten de rijke stad

Op dit moment wordt met stadslandbouw vooral geëxperimenteerd in grote stadstaten als New York en Dubai. Plekken waar veel geld zit. Maar wat gebeurt er in de krottenwijken van deze wereld? En het platteland zelf, vroegen kijkers zich af:

minder voortplanten

Interesse voor de verticale boerderijen was er genoeg. Maar veel kijkers wezen erop dat de echte oplossing voor het voedselprobleem ook ergens anders ligt:

naar de toekomst

Het komt er op neer dat het een beetje van beide is. Waarschijnlijk zullen voedselflats een belangrijke rol gaan spelen in het oplossing van het wereldwijde voedselprobleem:

'Boer zoekt voedselflat' gemist? Bekijk de aflevering hier terug.