Bram Moszkowicz (Maastricht, 1960) was strafrechtadvocaat

Mr. Abraham Moszkowicz (1960) groeide op in Maastricht, waar zijn vader sinds 1958 een advocatenpraktijk had. Bram ging in Amsterdam rechten studeren. Na het behalen van zijn doctoraal, in 1985, koos hij ervoor niet naar 'het Zuiden' terug te keren, maar leiding te gaan geven aan het Amsterdamse filiaal van de familiemaatschap Moszkowicz, Moszkowicz, Moszkowicz & Moszkowicz Advocaten.

Hij kwam en komt regelmatig in het nieuws met cliënten als de Surinaamse oud-legerleider Bouterse, de van afpersing verdachte Willem Holleeder en de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra.

Moszkowicz heeft zich in de loop der jaren niet alleen ontwikkeld tot een van Nederlands toppleiters, maar ook tot één van de meeste controversiële advocaten. Hij is als 'juridisch duider' verbonden aan het programma RTL Boulevard. De afgelopen maanden was hij in het nieuws door zijn kort geding tegen journalist Jort Kelder, die hem beschuldigde van het onderhouden van nauwe banden met de onderwereld. Bram Moszkowicz trok zich daarop terug als advocaat van zijn cliënt Holleeder. In hoger beroep oordeelde de rechter dat Kelder de term 'maffiamaatje' niet meer mag gebruiken. Andere eisen van Moszkowicz, zoals een rectificatie en een schadevergoeding, werden afgewezen.

(Foto: Ari Versluis & Elly Uyttenbroek)