Under the Skin is een film van Jonathan Glazer met Scarlett Johansson in de hoofdrol, gebaseerd op het gelijknamige boek van Michel Faber.

Als jonge vrouw vermomde alien (een bijna onherkenbare, maar perfect gecaste Johansson) rijdt in wit bestelbusje door Glasgow en verleidt eenzame mannen, die ‘ze’ meelokt en vervolgens vermoordt. Zeer losjes gebaseerd op de gelijknamige roman van Michel Faber, waaruit regisseur Glazer (Sexy Beast, Birth) zo’n beetje alle plot sloopte. Bovendien koos hij een andere invalshoek. Glazer wil onderzoeken wat een mens tot mens maakt, door naar ons te kijken door de ogen van een alien. Under the Skin is niet alleen de meest buitenaardse sciencefictionfilm ooit gemaakt, ook een van de beste. 

Cinema.nl: Het resultaat is een film die niet te beschrijven is, maar ondergaan moet worden. De meest buitenaardse sciencefictionfilm ooit gemaakt. Met een prachtige, indringende score (van componiste Mica Levi) en werkelijk onvergetelijke beelden (het echtpaar dat verdrinkt in de oceaan bijvoorbeeld, of het vreemd aangrijpende einde van de film).