VPRO Vrije Geluiden staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

Vrije Geluiden is iedere zaterdag- en zondagavond om 23.00 uur te horen op NPO Radio 4.
Zondagochtend 10.30 uur zie je Vrije Geluiden Sessies op NPO 2 Extra. Daarnaast kun je hier alle oude radio- en tv-uitzendingen vinden.

nieuw bij Vrije Geluiden

podcast 'Nooit van gehoord?!'

tijd om te ontdekken!

In de splinternieuwe podcastreeks Nooit van gehoord?! plaatsen Rae Milford en Andrea van Pol componistes die onterecht vergeten, genegeerd of over het hoofd gezien zijn, in de schijnwerpers. In 26 afleveringen komen alleen vrouwen aan bod en dat is geen toeval (ook niet dat ze ten onrechte genegeerd of vergeten werden!). Met anekdotes en muziekfragmenten, van barok tot elektronica, belichten zij oa Errollyn Wallen en Grazyna Bacewicz tegen de achtergrond van de muziekgeschiedenis. Wie?? Nooit van gehoord?! Tot nu toe dan...

Elke vrijdag een nieuwe aflevering, en de eerste is >hier al te horen!

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Vrije Geluiden-nieuwsbrief en krijg elke editie een aantal niet te missen tips om op de hoogte te blijven van de muzikale voorhoede uit de Nederlandse soul-, jazz-, global- en klassieke muziekwereld. Elke maand, zo in jouw mailbox!

luister nu onze podcasts

nieuwe filmmuziek op 4

Elke donderdag een nieuwe aflevering

vrije geluiden op 4

Elke zaterdag & zondag

nooit van gehoord?!

alle afleveringen verschijnen hier

vrije geluiden op youtube

Het YouTube-kanaal van Vrije Geluiden is hét YouTube-kanaal voor muziekliefhebbers. Van klassieke muziek tot jazz en wereldmuziek, iedere week verschijnen er op dit kanaal nieuwe nummers van verrassende, inspirerende en talentvolle artiesten.

→ Bezoek ook ons tweede kanaal, met bonusmateriaal en extra interviews

Dido en de noodlottigheid van het bestaan