VPRO Vrije Geluiden staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

Vrije Geluiden is iedere zaterdag- en zondagavond om 23.00 uur te horen op NPO Radio 4.
Zondagochtend 10.30 uur zie je Vrije Geluiden Sessies op NPO 2 Extra. Daarnaast kun je hier alle oude radio- en tv-uitzendingen vinden.

binnenkort bij Vrije Geluiden

Dirk de Wachter duidt Dido

in Vrije Geluiden Sessies

De Vlaamse psychiater Dirk De Wachter trok vóór corona volle zalen met zijn boodschap dat we ook ons óngeluk mogen koesteren. In de driedelige podcastserie Dido van VPRO Vrije Geluiden en Noorderkerkconcerten duidt De Wachter de opera Dido and Aeneas van Henry Purcell. Dat verhaal gaat ook over de vergissing die 'streven naar geluk als levensdoel' is.

Regisseur Robin Coops maakte samen met Noorderkerkconcerten een moderne uitvoering van Dido and Aeneas. Podcastmaker Ruben Pest transformeerde de opera tot de driedelige podcastserie Dido. Dirk de Wachter biedt  een nieuw perspectief op de centrale rode draad: het noodlottige bestaan en de noodzaak ons lot te aanvaarden.

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Vrije Geluiden-nieuwsbrief en krijg elke editie een aantal niet te missen tips om op de hoogte te blijven van de muzikale voorhoede uit de Nederlandse soul-, jazz-, global- en klassieke muziekwereld. Elke maand, zo in jouw mailbox!

luister nu onze podcasts

nieuwe filmmuziek op 4

Elke donderdag een nieuwe aflevering

vrije geluiden op 4

Elke zaterdag & zondag

vrije geluiden 2 go

Luister nu alle afleveringen

vrije geluiden sessies

Vrije Geluiden Sessies zijn sessies waarin artiesten uit binnen- en buitenland in een ongewone setting hun muziek ten gehore brengen.
De Sessies vind je hieronder en op de website van NPO Radio 4.
En elke zondagochtend zie je een Vrije Geluiden Sessie om 10:30 uur op NPO2 EXTRA. 
Ziggo: 222 | KPN: 88 | Telfort: 88 | XS4ALL: 88 | T-Mobile: 381 meer >

vrije geluiden op youtube

Het YouTube-kanaal van Vrije Geluiden is hét YouTube-kanaal voor muziekliefhebbers. Van klassieke muziek tot jazz en wereldmuziek, iedere week verschijnen er op dit kanaal nieuwe nummers van verrassende, inspirerende en talentvolle artiesten.

→ Bezoek ook ons tweede kanaal, met bonusmateriaal en extra interviews

Nieuwe Filmmuziek op 4 meer