Harold Lopèz Nussa Trio

Harold López-Nussa put niet alleen uit de rijke Cubaanse muziektradities. Zijn muziek is duidelijk gevoed door klassieke muziek en wortelt in verschillende jazzstijlen.

Cubaanse wonderboy aan zet

Dit optreden kan wel gezien worden als een van de hoogtepunten van de Music Meeting 2016. De jonge Cubaanse pianist Harold López-Nussa speelt met een lichte touch al improviserend langs allerlei latinjazz stijlen. Alsof het een fluitje van een cent is! Vroeger was het voor hem als klassieke pianist best eng om te improviseren. In de klassieke muziek is immers alles uitgeschreven. Een echte muzikant laat zich niet weerhouden en gaat de uitdaging aan. En hij is in staat om het publiek mee te nemen in zijn verrassende melodieën en akkoordprogressie zonder dat we verdwaald achterbijven.

Op het podium staan Harold, zijn broer Ruy Adrian López-Nussa op drums en percussie en contrabassist Yasser Morejon Pino. Alle lof trouwens ook voor Ruy. Wat kan die man drummen zeg, met veel vaart en vol nuances. Opvallend en indrukwekkend is het nummer Cimoron, opgedragen aan de ontsnapte slaven uit Cuba. Heel tastbaar gebracht met Ruy op de cajon. Vorig jaar stond Harold López-Nussa ook op de Music Meeting met het project Havana-Paris-Dakar. Om maar even meteen aan te geven dat hij volop in beweging is en altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie.  

Gezien: Apollo, 15 mei 2016, 20.15 - 21.00 uur, Music Meeting
CC