Jeroen Pek & Pitch Plot 4

Aad van Nieuwkerk ,

Pitch Plot 4 live in Nederland, Frankrijk en Spanje. Met Jeroen Pek (fluit), James Cammack (bas), Christian Pabst (piano en keys), Onno Witte (drums).

Jazz-fluitist Jeroen Pek toerde in 2015 met zijn internationale kwartet Pitch Plot 4 door Nederland, Frankrijk en Spanje. De concerten werden opgenomen voor een CD die op 26 mei 2016 wordt gepresenteerd tijdens Amersfoort Jazz. De live-opnamen zijn hier ook te horen, èn op 21 mei 2016 via NPO Soul & Jazz. Jeroen Pek wordt internationaal gezien als een jazzfluitist met een herkenbare eigen stem. Als componist is hij tweemaal genomineerd voor de Composition Award van het prestigieuze Thelonious Monk Institute of Jazz (Washington DC). Pitch Plot 4 is één van zijn vele samenwerkingsprojecten.
Meest in het oog springende feature van Pitch Plot 4 is de New Yorkse bassist James Cammack, die decennialang speelde met  pianolegende Ahmad Jamal, maar ook met Youssou n’Dour, gitarist Larry Coryell, saxofonist George Coleman and saxofonist/fluitist Yusef Lateef. De jonge Duitse pianist Christian Pabst wordt gezien als een lyrisch en poëtisch musicus. Drummer Onno Witte is een muzikale omnivoor die bekend staat om zijn virtuositeit en melodische creativiteit.

In de player hierboven hoor je A poets path, More Harry's, New And Different View, en Procession.
In de player hieronder hoor je Popes' Boudoir, Extremely French, Bad Dose Of Stau, en Testiculos Habet Et Bene Pendentes.

Hierboven: gesprekken met Jeroen Pek over Pitch Plot 4 en de communicatie binnen de band.

Hieronder: een korte reportage over Pitch Plot 4.