King

Het R&B-trio King bestaat uit de tweeling Paris en Amber Strother en Anita Bias. Ze waren te horen op Robert Glasper’s album Black Radio. Maar King heeft wel meer handige fans. Ook Prince is dol op ze. Hij zag de dames op YouTube en vroeg ze in zijn voorprogramma te staan.

Live @ Transition 2016

Op het affiche van Transition 2016 is King een afwijkende act. Want waar de meeste groepen hier instrumentale jazz maken die de grenzen van de muziek iets verleggen, is King een vocale act, waarbij de dames stevig geworteld zijn in de electro-soul die we kennen van Erykah Badu en Alicia Keys. King maakt een toegankelijke fusion van dream-pop en R&B in een relaxte atmosfeer. Eerder vanavond was King te zien bij Rober Glasper's optreden op Transition.

Het beeld op het podium is als volgt: op de achterste rij staat Paris Strother, met een laptop en keyboards. Hierbij komen de beats en de bassen uit het doosje, en speelt Paris live haar toetspartijen. Soms zingt ze mee. Vooraan staan de twee zangeressen Amber Stother en Anita Bias die uitblinken in zorgenloze vocalen en oohs, yea-yeahs en soortgelijke ad-libs.

De muziek is mellow. Rustig, ruim baan gevend aan de zang. De hitsingle The Greatest heeft een geluid dat direct herinneringen oproept aan de jaren tachtig. Richting het eind zingen ze hun favoriet Supernatural; een nummer van hun EP die in 2011 behoorlijk wat deuren opende. Anno 2016 is King terug met de cd We Are King en ook dit optreden op Transition. We zijn benieuwd wat de toekomst ze brengt. 

Gezien: King, Transition, TivoliVredenburg, Utrecht, 26 maart 2016. MvH