Scarecrow

De Franse groep Scarecrow speelt donker en explosief en brengt een nieuw en innoverend geluid: Blues-Hiphop.

Het kwartet uit Toulouse brengt in zijn muziek twee werelden samen: namelijk de blues van de zuidelijke Amerikaanse staten, en de hiphop, maar dan wel gerapt in het Frans. De groep drijft op de bijdragen van scratcher en rapper Antibiotik en op zanger en gitarist Slim Paul, die gezegend is met een authentiek rauwe bluesstem en trouwens ook heerlijk melancholisch de mondaccordeon kan bespelen. Scarecrow wil daarbij ook nog wel eens de rockkant op gaan. Niks mis mee, de groep klinkt dan als Rage Against The Machine.

Vorig jaar stond Scarecrow ook al op Festival Mundial. De groep speelde toen op een kleiner podium en kreeg de toezegging terug te mogen komen. Tot hun eigen verbazing gebeurde dat ook nog, en mocht de groep spelen op het Parkpodium. In het begin van het concert oogt het veld nog behoorlijk leeg, maar gedurende het optreden verzamelt zich steeds meer volk.

Mooi is het moment dat Slim Paul en Antibiotik een battle aangaan op gitaar en turntable, zittend op de rand van het podium. Maar nog veel mooier is het nummer Left Behind aan het begin van de toegift. Slim Paul zingt a capella de woorden "Oh lord...", "Oh lord...", steeds met een andere zin erna. Nu valt pas echt op hoe zijn stem geworteld is in de gospel. Snel daarna zet de band hard en energiek in.

Parkpodium 21-22.15, MvH