Steven Kamperman

klarinettist en crossover-wizard

Klarinettist, componist en crossover-wizard die telkens verrast met nieuwe, uitdagende muzikale projecten.

Levende legende Valentin Clastrier wordt wereldwijd gezien als de uitvinder van de moderne draailier: in zijn handen is het traditionele bourdoninstrument uitgegroeid tot een virtuoze klankmachine. Samen met Clastrier exploreert Steven Kamperman de rijkdom van de volksmuziek - een enorme bron van invloeden. Kamperman en Clastrier maken muziek die tegelijk teruggrijpt op oeroude bronnen en nieuw en verfrissend is. Kamperman: Uitgangspunt is in zekere zin dat rare instrument,  juist omdat het zo weerbarstig is. Valentin ziet zichzelf misschien nog wel meer als uitvinder dan als componist. Hij heeft ook weer allerlei dingen bedacht voor het instrument, rare techniekjes waardoor hij meer mogelijkheden heeft. Dat zit ook een beetje in de muziek, we willen graag muziek maken die niet in een hokje valt, waardoor ere en verrassingselement komt waardoor de muziek fris en vitaal wordt.’

Steven Kamperman en zijn NeOropa

Klarinettist en componist Steven Kamperman liet zich voor NeOropa inspireren door vroege Europese volksmuziek. Oude melodieën en muzikale vormen omgebouwd tot jazz-improvisaties, een vleugje mediterrane import en moderne danceritmes.

NeOropa is een project van het Steven Kamperman Trio (met vocaliste Sanem Kalfa en gitarist/violist George Dumitriu) en met twee gasten: de Franse tubaïst, serpent-speler en basgitarist Michel Godard en (alt)violist en cajon-speler Oene van Geel.

Opnamen gemaakt op 18 februari 2016 in Rasa, Utrecht.

Integrale audio-opname 18-02-2016 in Rasa

set 1

Deus Ex    comp. Steven Kamperman
Jig for George  comp. Oene van Geel
Rondeau        comp. Steven Kamperman
Musele    comp. Steven Kamperman
Mirie it is   comp. Steven Kamperman (trad melodie)
Estampie    comp. Steven Kamperman

set 2

Jheroens hel   comp. Steven Kamperman
Sarabanda  comp. George Dumitriu
Punctus Contra Punctum Antonii    comp. Oene van Geel
A Trace of Grace  comp. Michel Godard  (SACEM)
Ciaconna   comp. Michel Godard   (SACEM)
encore: Ottoman      comp. Steven Kamperman