Ziv Taubenfeld

Aad van Nieuwkerk ,

Avontuurlijke basklarinettist/componist uit Amsterdam.

Cart Blanche voor basklarinettist Ziv Taubenfeld, Bimhuis 28 september 2016. In set 1 speelde Taubenfeld met BONES: Ziv Taubenfeld basklarinet, Shay Hazan bas, Nir Sabag drums.

1. Snail's Pace
2. Orange Shoes + Cello #2
3. Explaining what?!
4. No ame Letters
5. Turtle Love Song
6. Snail Hunting

In set 2 speelde Taubenfeld improvisaties met PLOTS: Ziv Taubenfeld basklarinet, Joost Buis trombone, Frank van Bommel piano, Wim Janssen drums.

Het Bimhuis geeft regelmatig carte blanche aan opvallende performers met een voorliefde voor improvisatie. Op 28 september 2016 was het de beurt aan basklarinettist Ziv Taubenfeld. Voor het akoestische trio BONES componeert hij heldere, transparante muziek waarin swing en abstractie elkaar overlappen. Naast Bones presenteerde hij Plots, een band met bekende Nederlandse jazzmusici. In Plots wordt op een song-achtige manier geïmproviseerd.

Ziv Taubenfeld werd opgeleid als klassiek klarinettist in Karmiël, Israël, waar hij gefascineerd raakte door de basklarinet. In Nederland studeerde hij bij Michael Moore en werd hij actief in de Amsterdamse jazz- en improvisatiescene. In het trio Bones speelt hij met jeugdvrienden uit zijn geboorteland Israël.

Lees hier de blog van Vera Vingerhoeds over Ziv Taubenfeld.

Hieronder de integrale Bimhuis Radio-uitzending van het concert op 28 september 2016.