Jacob 3.0

Blokfluitist Erik Bosgraaf, DJ DNA en laptopartist Jorrit Tamminga maakten van de muziek van Jacob van Eijck een 21e eeuwse belevenis.

Het Jacob 3.0 concert vond plaats op 11 september 2016 in Kytopia. Drie rasmuzikanten gingen in dialoog met vier eeuwen oude popmuziek. Blokfluitist Erik Bosgraaf, laptopkunstenaar Jorrit Tamminga en dj Arjen de Vreede (DJ DNA) doken in de muzikale nalatenschap van jonkheer Jacob van Eyck. Hieronder: een interview met de makers èn het hele concert:

Je zou Jacob van Eijck de dj van de zeventiende eeuw kunnen noemen. De blinde stadsbeiaardier van Utrecht nam de internationale tophits van zijn tijd en varieerde er lustig op los, niet alleen op de klokken van de Domtoren maar ook als blokfluitist op het Janskerkhof. Het virtuoze repertoire waarmee Van Eyck in de zomer de wandelaars vermaakte, is bewaard gebleven in Der Fluyten Lust-hof en tot op de dag van vandaag wereldwijd geliefd én gevreesd. JACOB 3.0. gaf er een compleet nieuwe draai aan. DNA, Tamminga en Bosgraaf  brachten hun show in Kytopia, voorheen de Weeskerk waar Van Eyck in 1657 werd begraven. Een eerste versie was al te horen in het kader van de Culturele Zondag op 4 september 2016 in TivoliVredenburg: