Music Meeting 2018

nieuwe muziek tussen het groen van Park Brakkenstein

Eerder dit jaar vond de vernieuwde Music Meeting plaats, tegenwoordig International Music Meeting Festival. De grootste verandering bleek het festivalterrein, alles was anders! Spannender, gevarieerder, met een prachtige combi van muziek en natuur. Het festival richtte een speciaal podium in voor Vrije Geluiden waar we een aantal prachtige sessies hebben opgenomen.

In de traditionele muziek uit het zuiden van Albanië is het klagen tot een ware kunst verheven. De eeuwenoude traditie van de zogeheten saze is dankzij producer en wereldmuziekpionier Joe Boyd opnieuw onder de aandacht van de wereld gebracht. Een geselecteerd gezelschap van topmuzikanten vormen de groep Saz'iso. De ‘Albanese blues’ hoor je, waarin de drie zangstemmen fraaie melodieën zingen, onderbroken door kleine jammerklachtjes, terwijl klarinet en viool met elkaar wedijveren om de droevigste tonen.

Roomful of Teeth is een band, geen koor. Althans, dat zeggen ze zelf. Ze zoeken in hun werk naar alle uithoeken en mogelijkheden van de menselijke stem. Deze opname is gemaakt tijdens de Music Meeting in Nijmegen. De stukken die ze uitvoeren heten 'Allemanda', 'Run Away' en 'Passacaglia'. Roomful Of Teeth bestaat uit: Estelí Gomez – soprano, Abigail Lennox – soprano, Caroline Shaw – alto, Virginia Warnken – alto, Eric Dudley – tenor, Avery Griffin – bariton, Taylor Ward – bas-bariton, Cameron Beauchamp – bas.