8 en 9 februari

op Vrije Geluiden Radio en Televisie

Zaterdag 7 februari

09.00 - 09.50 Ned 1 Geen uitzending

23.00 - 24.00 Radio 4 Tom Klaassen verkent de grenzen van de klassieke muziek, en stuit daarbij op fraaie nieuwe opnamen van onder meer Henry Vega. Verder belt hij met pianiste Saskia Lankhoorn die morgen in De Link in Tilburg nieuw en speciaal voor haar geschreven muziek van onder meer Peter Adriaansz speelt. En we horen een toelichting van Rutger Zuydervelt, beter bekend als Machinefabriek, op zijn aandeel in de komende aflevering van de Gaudeamus Sessies in Utrecht.

20.00- 01.00 Radio 6 Frank Jochemsen luistert nog eens naar het schitterende concert van Joshua Redman tijdens het So What’s Next-festival in Eindhoven op 12 oktober vorig jaar. Verder het eerste deel van Mayra Andrade op 24 januari j.l. in Bird in Rotterdam, maar hij heeft ook een fraaie stapel nieuwe releases, neemt een duik in het archief en kiest uit onvervalst vinyl de vetste platen uit zijn rijk gevulde koffer. Na twaalven draait Wilfried de Jong zijn jazzplaten.

Zondag 9 februari

10.30 - 11.20  Ned 1 Geen uitzending

23.00 - 24.00 Radio 4 Langs de grenzen van de klassieke muziek! In Galerie Modern hoort Tom Klaassen waarom de muziek van Diamanda Galas nooit uit de platenkast van Marjoke Roorda mag verdwijnen. Nieuwe CD’s zijn er met muziek van Cage en Kasia Glowicka, en gespeeld door het Osiris Trio. Een guldgerande concerttip geldt het Nieuw Ensemble dat in Amsterdam een programma rond Carter en Harvey brengt waarin ook muziek van Ferneyhough te horen is.

20.00 - 01.00 Radio 6 Delen uit maar liefst twee heel verschillende concerten vanavond: Chris Potter’s Underground op 2 oktober 2013 in het Bimhuis in Amsterdam en tweede deel van Mayra Andrade op 24 januari j.l. in Bird in Rotterdam. i.s.m. Radio 1 aandacht voor de radiodocumentaire van Jaap Boots. Met 4 andere motorrijdende bluesliefhebbers maakte hij een muzikale rondreis door het Zuiden van de Verenigde Staten, achterop de Harley Davidson.En verder komt het Rembrandt Frerichs Trio live spelen in de studio. Eergisteren werd hun nieuwe CD gepresenteerd met een concert in het Concertgebouw in Amsterdam.