op radio en tv

Zaterdag 7 juni

9.00 - 9.50 uur Nederland 1
Een extra herhaling van 2 februari j.l. Linus Roth en José Gallardo spelen werk van de Poolse componist Mieczysław Weinberg. 12 topmusici o.l.v. Jaime Rodríguez vormen de Rumbatá Beat Band: Latijns-Amerikaanse muziek met de stuwende beats uit de hedendaagse jazz en pop. Componist en luitist Jozef van Wissem schreef de soundtrack voor Jim Jarmusch' film 'Only Lovers Left Alive'.

23.00 - 24.00 uur Radio 4
Tom Klaassen vertoeft aan de immer meanderende grenzen van de klassieke muziek. Nieuwe CD’s, concerttip van de week, en in aflevering 2 van Galerie Modern met Eric van Balkum, beheerder van het weblog Muziekschatten.nl: muziek van Terry Riley. En verder: muziek van Frank Martin

18.00 - 01.00 uur Radio 6
Uitzending van de NTR: live van het Amsterdam Jazz Festival in de Amsterdam Arena te Amsterdam, met presentatie door Mijke van Wijk en Vrije Geluidens Frank Jochemsen. Met optredens van onder meer Ruben Hein, Licks & Brains, Saskia Laroo, Fatoumata Diawara, en Bruut.
 

Zondag 8 juni

10.30 - 11.20 uur Nederland 1
De Zwitserse componist Frank Martin overleed 40 jaar geleden. Bij ons in de studio is te gast zijn weduwe, Maria Martin, die inmiddels 99 jaar oud. Ze publiceerde een boek over hun leven en beheert het Frank Martin Huis in Naarden, waar zij samen woonden en waar sinds 1974 niets is veranderd. De jonge Nederlandse pianist en componist Thomas Beijer is een groot fan van Frank Martin: hij speelt zijn werk graag en componeert in de Frank Martin stijl. Vier leden van het Amsterdam Chamber Soloist voeren een stuk uit van Beijers.
Verder aandacht voor de Beren Gieren, een jazztrio uit het Belgische Gent, dat met de standaardbezetting van piano, bas en drums onalledaagse jazz speelt.

23.00 - 24.00 Radio 4
Tom Klaassen exploreert de ongewisse grenzen van de klassieke muziek. Nieuwe CD’s, concerttip van de week, en meer. Vanavond bijzondere aandacht voor het Holland Festival: Harry Partch, Luigi Nono in de vrije interpretatie van studenten van het Koninklijk Conservatorium, David Moss en Händels Orlando. Maar ook staan we stil bij de week van de Beiaard in Den Bosch.

20.00 - 01.00 Radio 6
Gezamenlijk met de NTR. Live uitzending uit ’s Hertogenbosch, waar dit weekend Jazz in Duketown plaatsvindt. Concerten van onder meer Jose James, Miquel Rodriquez Trio, Jozef Dumoulin & The Red Hill Orchestra, Phronesis, Crescent Double Quartet, Eric Vloeimans & Jan Akkerman, Kairos 4tet, Larry Graham, Sven Hammond Soul, Eric Vloeimans & Jan Akkermans, The Ploctones, en het Pablo Held Trio. Kijk voor een volledig overzicht op onze Facebook-pagina! Presentatie: Frank Jochemsen en Mijke van Wijk.