op Radio en Televisie

door curling, langlaufers, ijshokey'ers en de vrouwelijke shorttrackers op de Olympische Spelen

Geen televisie uitzendingen

Zaterdag 15 februari

23.00 - 24.00 Radio 4
Tom Klaassen verkent de grenzen van de klassieke muziek, en hij kijkt vooruit naar twee concerten: morgenavond in Splendor spelen contrabassist Wilbert de Joode en pianiste Nora Mulder onder de titel “2solos2”. En volgende week zaterdag, 22 februari, gaat in het Orgelpark in de hoofdstad een hele reeks splinternieuwe werken in première, van Hans Koolmees en Albert van Veenendaal bijvoorbeeld.

20.00- 00.00 Radio 6
Het Hypnotic Brass Ensemble bestaat uit acht zoons van jazzlegende Phil Cohran. Brass, soul, jazz en funk werden onlangs door de broers in een hiphop-jasje gestoken in de North Sea Jazz Club. Hun nummer ‘War’ werd als soundtrack in The Hunger Games 2 gebruikt en het TV-programma Uur van de Wolf maakte een documentaire over de band. Natuurlijk gaat Frank Jochemsen met een missie het archief in: hoe zit het met die Phil Cohran, de vader van die jongens van het Hypnotic.

00.00 - 01.00
Wilfried de Jong draait jazzplaten uit zijn archief

Zondag 16 februari

23.00 - 24.00 Radio 4
Langs de grenzen van de klassieke muziek! In Galerie Modern hoort Tom Klaassen van Marjoke Roorda wat waarom op nummer 8 van haar top-10 staat: Horse Sings from Cloud van Pauline Oliveros. En verder zijn we benieuwd naar de klank van paardenkaken in het concert door Slagwerk Den Haag op 22 februari, en naar het cellospel van Okkyung Lee, die op dezelfde dag zijn opwachting maakt in Utrecht tijdens Rumor 76.

20.00 - 01.00 Radio 6
In deze uitzending een opname van rietblazer Louis Sclavis, die met zijn Atlas Trio op 22 november 2013 in Lantaren Venster in Rotterdam optrad. Een uitgelezen mix van kamerjazz, polyritmische grooves, minimalisme, ambient-klanken, funky Rhodes en vrije impro. En Frank Jochemsen snijdt een bescheiden taartje aan, want Henry Threadgill werd gisteren 70! Threadgill is een componist, saxofonist en fluitist die al in de jaren ’70 de jazz verbond met ongeveer alles wat géén jazz was.

00.00 - 01.00
Wilfried de Jong besluit het weekend met een keur aan jazzmuziek.