op Radio en Televisie

Door Curling, Alpineskiën en Langlaufen op de olympische spelen..

geen televisie uitzendingen

zaterdag 22 februari

23.00 - 24.00 Radio 4
Tom Klaassen verkent de grenzen van de klassieke muziek, en hij kijkt vooruit naar de bijzonderste muzikale events in de komende week. Zo gaat zondag 23 februari de Young Composers Meeting van start in Apeldoorn, met een concert door het Orkest van de 21e Eeuw. En in Museum De Pont in Tilburg wordt morgen opgetreden door zangeres Fanny Alofs, die net zo thuis is in het jazz- als in het klassieke repertoire. Verrassende nieuwe CD’s zijn er van onder meer de Amsterdam Klezmer Band en Katharina Gross. En er is veel aandacht voor het Osiris Trio dat vijfentwintig jaar bestaat.

20.00 - 00.00 Radio 6
Het Broken Brass Ensemble is een achttal jonge honden die het afgelopen jaar op verschillende festivals de hoofden op hol bracht met traditionele New Orleans-brass zorgeloos vermengd met hiphop-, balkan-, funk- en bluesinvloeden. Ze speelden op 30 januari in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Verder hebben we een opname van Jose James, een van de grote acts tijdens het So What’s Next-festival op 12 oktober 2013, in Eindhoven. De jeugdige zanger (1978) paart een populaire aan hiphop gerelateerde stijl met een fijn gevoel voor jazzvocalen. De live-opnamen zijn te horen vanaf 22.00 uur, en voor die tijd hoor je de beste nieuwe CD’s in bonte afwisseling met mooie ouwe platen.

00.00 - 01.00
Na middernacht jazzplaten van Wilfried de Jong.
 

Zondag 23 februari

23.00 - 24.00 Radio 4
Langs de grenzen van de klassieke muziek! In Galerie Modern hoort Tom Klaassen van Marjoke Roorda wat waarom op nummer 7 van haar top-10 staat: David Bowie’s Aladdin Sane. De concerttip van vandaag betreft de laatste concerten van de tour rond het magistrale Henosis, van gitarist Bram Stadhouders met het Nederlands Kamerkoor. Vanavond ook veel aandacht voor het Osiris Trio. Daarnaast verloten we kaartjes voor The Ex!

20.00 - 22.00 Radio 6
Frank Jochemsen brengt fijne, nieuwe CD’s mee en een opname van de gebroeders Ganesh en Kumaresh op Womex 2013. Deze twee violisten zijn opgeleid in de klassieke Zuid-Indiase traditie maar combineren die roots probleemloos met jazz en electropop.

Om negen uur speelt het B-Movie Orchestra live in de studio van Radio 6, aan de vooravond van hun theatertour door heel Nederland. Wat dit orkest brengt? Misdaad, erotiek en suspense. En dat dan in de vorm van muziek, dus waarschuw de buren en zet de radio op 6+. Na tienen is er bovendien nog een keuze uit de opnamen die we maakten van het Broken Brass Ensemble (North Sea Jazz Club, 30 januari dit jaar) en Jose James (So What’s Next, vorig jaar oktober).

00.00 - 01.00
Wilfried de Jong besluit het weekend met een keur aan jazzplaten.