Na een stop van drie weken is Vrije Geluiden weer op televisie.

Zaterdag 1 maart

09.00 - 10.50 Nederland 1
de herhaling van Rumbatá Beat Band, Linus Roth & José Gallardo, Jozef van Wissem, uitgezonden op 2 februari

23.02-24.00 Radio 4
Tom Klaassen verkent de grenzen van de klassieke muziek, en hij kijkt vooruit naar de leukste concerten in de komende week. De Reisopera & De Veenfabriek maakten iets bijzonders van Purcells The Fairy Queen - wij zijn benieuwd! En u hoort muziek van Niek Kleinjan, Dutch Classical Talent laureaat, die morgen ook in Vrije Geluiden TV te zien is.

20.00-24.00 Radio 6
Concertopnamen, archiefvondsten, nieuwe releases, en regelmatig live-optredens in de studio. Vanavond en morgen opnamen van het U-jazz Festival in december vorig jaar, met onder meer Bert Joris 4U en zanger Henk Kraaijeveld. De in 1982 geboren Kraaijeveld laat zich inspireren door o.a. Bobby McFerrin, Take 6, Sting, Kurt Elling, John Coltrane en Pat Metheny. Hij studeerde eerst rechten maar daarna ging hij in Utrecht naar het conservatorium, volgde lessen aan de Manhattan School of Music in New York en won vorig jaar zowel de jury- als publieksprijs bij het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. Oh ja, en niet te vergeten: we willen ook nog een deel uit het concert van Marius Neset op So What’s Next in Eindhoven, in oktober 2013, laten horen! En uiteraard staan we stil bij het overlijden van de legendarische gitarist Paco de Lucia.

24.00 - 01.00 Radio 6
Wilfried de Jong draait zijn jazzplaten

Zondag 2 maart

10.30 - 11.20 Ned 1
Een speciale aflevering met de vier presentatoren van Vrije Geluiden. Melchior vertelt over het Mythos duo, Frank Jochemsen neemt jazzsaxofonist Joris Roelofs mee, Tom Klaassen heeft slagwerker Niek Kleinjan bij zich en Wilfried de Jong trekt een stapel jazzplaten uit zijn archief.

23.00 - 24.00 Radio 4
Langs de grenzen van de klassieke muziek! In Galerie Modern hoort Tom Klaassen van Marjoke Roorda waarom Duke Ellington’s Fleurette Africaine op nummer 7 van haar top-10 staat. En we hebben een opname van een heel bijzonder festival voor moderne muziek in Australië.

20.00 - 24.00 Radio 6
Concertopnamen, archiefvondsten, nieuwe releases, en regelmatig live-optredens in de studio. Vanavond horen we live uit het Bimhuis het concert van het trio van rietblazer Joris Roelofs (met Matt Penmann op bas en Ted Poor op drums). Hij presenteert zijn nieuwe album 'Aliens Deliberating', waarop hij alleen basklarinet speelt. Verder opnamen van het U-jazz Festival in december vorig jaar, met onder meer trompettist Bert Joris en zanger Henk Kraaijeveld. En later op de avond komt Cees Schrama vertellen over Rita Hovink, die maandag zeventig geworden zou zijn, als ze niet op vijfendertigjarige leeftijd overleden was. Velen kennen haar van haar Nederlandstalige werk ('Laat me alleen') maar bijna niemand weet dat ze eigenlijk een hele goede jazzzangeres was.

24.00 - 01.00 Radio 6
Wilfried de Jong sluit het weekend af met een selectie uit zijn archief. De platen die hij 's ochtends op televisie liet horen, komen nu uitgebreid aan bod.