op radio en tv

Zaterdag 30 augustus

09.00 - 09.50 uur Nederland 1 Herhaling compilatie singer songwriter

23.00 - 24.00 uur Radio 4 Tom Klaassen verkent de grenzen van de klassieke muziek.

20.00 - 00.00 uur Radio 6 Frank Jochemsen Live vanaf de Zomerjazzfietstour in Groningen, waar het fameuze fiets- en jazzfeest voor de 28e keer wordt georganiseerd. Met opnamen van Joelle Leandre en Vincent Courtois; het trio Goudsmit/Bakker/Jaeger; Susanne Abbuehll met pianist Wolfert Brederode; het duo Gianluigi Trovesi en Marco Remondini; en Xalam, met onder meer Matt Darriau. Na twaalven: de jazzplaten van Yuri Honing.

Zondag 31 augustus

10.30 - 11.20 uur Nederland 1
Special Kleine Zaal Concertgebouw (herhaling 24/11/2013)
Vandaag speciale aandacht voor de Kleine Zaal van het jubilerende Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Een zaal die de invloedrijke musicus en criticus Daniel de Lange in 1888 het lieve lokaal noemde: "De klank verkrijgt binnen deze muren een zekere molligheid en weekheid, waardoor de bekoorlijkheid van het materiaal, waaruit men muziek vormt, wordt verhoogd.
Bij ons te gast Elly Zwarts die tot haar afscheid in 1997 de organisatie van de kamermuziek van het Concertgebouw in handen had. Zij luistert vanaf haar oude vaste plek, rij 8, stoel 1 naar pianist Ronald Brautigam die zij nog uit zijn conservatoriumtijd kent.
De Kleine Zaal fungeerde als springplank voor jong talent. We halen herinneringen op met de cellist Quirine Viersen, met het Van Baerle Trio en met de zangeres Miranda van Kralingen die een masterclass volgde bij Elisabeth Schwarzkopf, een zangeres die veelvuldig te beluisteren was in de Kleine Zaal.

23.00 - 24.00 uur Radio 4 Tom Klaassen verkent de grenzen van de klassieke muziek.

20.00 - 00.00 uur Radio 6 geen Vrije Geluiden maar een NTR/VPRO-uitzending met opnamen van de UITmarkt in Amsterdam, en een vooruitblik op de belangwekkendste concerten op de diverse podia in Nederland in het komend seizoen. Presentatie: Mijke van Wijk en Frank Jochemsen. Yuri Honing besluit het weekend met jazzplaten.