op radio en tv

Zaterdag 19 juli

09.00 - 09.50 uur Nederland 1
Herhaling compilatie Viool

23.00 - 24.00 uur Radio 4

Tom Klaassen vertoeft aan de immer meanderende grenzen van de klassieke muziek, en maakt zo nu en dan een uitstapje naar exotische klanken van overzee.

20.00 - 01.00 uur Radio 6

Concertopnamen, archiefvondsten, nieuwe releases, en regelmatig live-optredens in de studio. Eerste van een korte serie van vier Zomerspecials. Pianist Jeroen van Vliet is vanavond te gast in de studio, en natuurlijk heeft hij een hele stapel goeie CD’s meegenomen. Na middernacht: de jazzplaten van Yuri Honing.

Zondag 20 juli

10.30 - 11.20 uur Nederland 1
Vandaag een compilatie rond de vocalist. In de afgelopen jaren presenteerde Vrije Geluiden de meest uiteenlopende vocalisten, met als overeenkomst, een geweldige stem. 50 minuten lang bijzondere vocalisten uit de voorbije tijd.
Corsicaanse polyfonie van A Filetta, het koor van De Nederlandse Opera o.l.v. Martin Wright, sopraan Claron McFadden, het Metropool Orkest o.l.v. Vince Mendoza ft. Lilian Viera, Ian Bostridge & Julius Drake, Asko|Schönberg o.l.v. Reinbert de Leeuw met Barbara Sukowa, de Tunesische zangeres Ghalia Benali, het Credo Chamber Choir of Kiev en wijlen jazz-zangeres Rita Reys

23.00 - 24.00 uur Radio 4
Tom Klaassen exploreert de grenzen van de klassieke muziek: jazz, world, experimental, en meer.

20.00 - 01.00 uur Radio 6
Feestelijk muziekprogramma met Frank Jochemsen. Tweede van vier Zomerspecials, waarin een gast in de studio zijn favoriete muziek toelicht. Na middernacht: de jazzplaten van Yuri Honing.