13 en 14 september

The Great Wide Open op Vlieland deel 1 en Anna Korsun, winnaar Gaudeamus Prijs

Zaterdag 13 september

10.30 - 11.20 uur NPO 1
Terug naar september 2013 toen we te gast waren op Into The Great Wide Open. Met oa. optredens van: Bent van Looy, Rachel Sermanni, Blaudzun, Broeder Dieleman en Nile Rodgers van Chic

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Live-uitzending uit TivoliVredenburg in Utrecht vanaf de Gaudeamus Muziekweek. Vanavond vindt in het kader van dit festival een "electrifying evening" plaats met veel elektronica. In de uitzending een keuze uit de concerten van de afgelopen dagen èn een live-optreden van Gareth Davis en Machinefabriek.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Opnamen van de Music Meeting 2014 in Nijmegen, op 7, 8 en 9 juni jongstleden. De K-pop van het Koreaanse Jambinai ontstond in de hippe wijk Hongdae in Seoul en combineert donkere post-rock met archaïsche instrumenten als de haegum-viool. Boulpik is een jonge band uit Haïti, die ritmische ballades brengt over de dagelijkse werkelijkheid van het geplaagde land. En verder blikken we terug op Into The Great Wide Open.
Na twaalven hoort u de jazzplaten van Yuri Honing.

zondag 14 september

10.30 - 11.20 uur NPO 1 
Vorig weekend was Vrije Geluiden te gast tijdens Into The Great Wide Open op Vlieland. Melchior doet op geheel eigen wijze verslag van dit muziekfestival op dit prachtige waddeneiland. In deze uitzending o.a.: Ensemble Stargaze, kunstenaar en musicus Lonnie Holley, jazz-zangeres Melanie de Biasio, St. Paul and the Broken Bones en Dans Dans.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
De grenzen van de klassieke muziek: jazz, world, experimental, èn een terugblik op de Gaudeamus Muziekweek 2014.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Opnamen van de Music Meeting 2014 in Nijmegen, op 7, 8 en 9 juni jongstleden. De Berlijnse Julia Hülsmann is één van de meest opmerkelijke talenten van de Europese jazzpiano. Teksten van Emily Dickinson en Margaret Atwood vormen het uitgangspunt voor haar nieuwste project. Het Jacky Molard Quartet brengt een mix van Bretonse folk en Balkanklanken. Molard is een centraal figuur uit de avontuurlijke Bretonse volksmuziek als (mede-)oprichter en lid van (folk)bands als Gwerz, Pennoù Skoulm en de Keltische rockgroep Den.
Yuri Honing besluit het weekend met een stapel jazzplaten.