20 en 21 september

The Great Wide Open op Vlieland deel 2, Letieres Leite & Orkestra Rumpilezz en Kristoffer Zegers

Zaterdag 20 september

 10.30 - 11.20 uur NPO 1
(hh) Vrije Geluiden was te gast tijdens Into The Great Wide Open op Vlieland. Het eerste verslag van dit muziekfestival op dit prachtige waddeneiland met vandaag: Ensemble Stargaze, kunstenaar en musicus Lonnie Holley, jazz-zangeres Melanie de Biasio, St. Paul and the Broken Bones, Ben Howard en Dans Dans.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
familie van de piano? Zeker, het klavecimbel, het klavechord, en de fortepiano - het zijn allemaal piano-achtige instrumenten, en je hoort ze binnenkort live op diverse lokaties in Dordrecht. Verder doen we yoga-oefeningen met pianiste Hester Ligtvoet, draaien we een nieuwe CD met pianowerk van Sergei Prokofjev, en horen we een stukje van Pianophasing van Kristoffer Zegers (volgende week een nieuwe versie in de Grote Kerk van Breda, met maar liefst 60 piano's!).

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Opnamen van de Music Meeting 2014 in Nijmegen. Kayhan Kalhor uit Iran, virtuoos op de kemancheh, is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Met baglamaspeler Erdal Erzincan uit Turkije verkende hij de raakvlakken tussen twee klassieke tradities, de Perzische en de Ottomaanse. Orkestra Rumpilezz is een veelvuldig bekroond percussie- en blazersorkest uit Brazilië, opgericht in 2006 door musicus en arrangeur Letieres Leite. Leite studeerde aan de conservatoria van Bahia en Wenen en werkte samen met Joshua Redman, Gilberto Gil en Lenine. 
Na twaalven hoort u de jazzplaten van Yuri Honing.

Zondag 21 september

10.30 - 11.20 uur NPO 1
Het tweede Vrije Geluiden verslag van Into The Great Wide Open op Vlieland. In deze uitzending: De IJslandse singer songwriter Ásgeir, gitarist Aart Strootman met 'Electronic Counterpoint' van Steve Reich, de Jamaicaanse Brushy One String spelend op een gitaar met slechts één snaar en de jonge Canadese countryzanger Daniel Romano.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Aad van Nieuwkerk exploreert de grenzen van de klassieke muziek: jazz, world, experimental, en meer. Met onder meer de Top 24 aller tijden in Paradiso, verschillende Stabat Maters in één concert in het Concertgebouw, een nieuwe CD van Marco Beasley en een mooie herinnering aan de Gaudeamus Muziekweek die vorige week besloten werd. 

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Opnamen van de Music Meeting 2014 in Nijmegen. Kayhan Kalhor uit Iran, virtuoos op de kemancheh, is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Met baglamaspeler Erdal Erzincan uit Turkije verkende hij de raakvlakken tussen twee klassieke tradities, de Perzische en de Ottomaanse. Orkestra Rumpilezz is een veelvuldig bekroond percussie- en blazersorkest uit Brazilië, opgericht in 2006 door musicus en arrangeur Letieres Leite. Leite studeerde aan de conservatoria van Bahia en Wenen en werkte samen met Joshua Redman, Gilberto Gil en Lenine. Vandaag is het twaalf jaar geleden dat bassist Peter Kowald overleed. Tijd voor een eerbetoon aan een bijzondere muzikant.
Na twaalven besluit Yuri Honing het weekend met een stapel jazzplaten