27 en 28 september

Hans Dulfer Quintet, Vincent van Amsterdam, N'Diale: Jacky Molard & Founé Diarra

zaterdag 27 september

10.30 - 11.20 uur NPO 1
(hh) Het tweede Vrije Geluiden verslag van Into The Great Wide Open op Vlieland. In deze uitzending: De IJslandse singer songwriter Ásgeir, gitarist Aart Strootman met 'Electronic Counterpoint' van Steve Reich, de Jamaicaanse Brushy One String spelend op een gitaar met slechts één snaar en de jonge Canadese countryzanger Daniel Romano.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Welke klassieke muziek uit de 20e eeuw werd (een beetje) beroemd dankzij de film? Ligeti, Bartók en Mahler werden gehoord door talloos veel miljoenen dankzij films van Kubrick en Visconti. En verder hebben we natuurlijk een paar mooie concerttips, èn we blikken vooruit op Vera Beths, die morgenochtend in Vrije Geluiden op TV te zien is.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Veel aandacht voor filmmuziek, in het kader van het NFF dat volop gaande is. En verder: opnamen van de Music Meeting 2014 in Nijmegen, op 7, 8 en 9 juni jongstleden. N'Diale - 'het plezier van samenzijn' in het Bambara - is een opmerkelijk verbond tussen het kwartet van de Bretonse violist Jacky Molard en het Malinese trio van zangeres Founé Diarra. Twee oeroude, mondeling overgeleverde tradities blijken naadloos op elkaar aan te sluiten. Daarnaast ook muziek van Alexander Abreu y Havana D'Primera, èn fraaie nieuwe CD's en ouwe platen.
Na twaalven hoort u de jazzplaten van Yuri Honing.

Zondag 28 september

10.30 - 11.20 uur NPO 1
Het Amsterdamse jazzpodium Bimhuis bestaat 40 jaar, mede-oprichters Willem van Manen en Hans Dulfer zijn te gast; Dulfer speelt met z'n nieuwe band. Violist en vioolpedagoog Vera Beths komt twee van haar getalenteerde leerlingen voorstellen en Vincent van Amsterdam speelt op zijn accordeon/bayan.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
In de film La Grande Bellezza is muziek van Gorecki en Pärt te horen, in Eyes Wide Shut muziek van Ligeti en Liszt, en in de rolprent Being John Malkovich komt muziek van Bartók voor. Mooie voorbeelden van klassieke muziek die uit de concertzaal ontsnapte naar de bioscoop.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Ook vanavond opnamen van de Music Meeting 2014 in Nijmegen, op 7, 8 en 9 juni jongstleden. Alexander Abreu y Havana D'Primera: hedendaagse salsa uit Havana. Hét toporkest voor salsadansers wereldwijd laat ook een trefzekere en onnavolgbare instrumentbeheersing horen, onder leiding van de charismatische voorman en trompettist Alexander Abreu, die ondanks een jonge leeftijd zijn sporen verdiende bij Irakere, Los Papines, Paulo FG, Los Van Van, Klimax en Issac Delgado.Verder live-opnamen van N'Diale, waarin Bretagne en Mali elkaar ontmoeten. En de nodige filmjazz, immers het NFF is nog volop aan de gang.
Na twaalven besluit Yuri Honing het weekend met een stapel jazzplaten