11 en 12 april

Young VIPS Live met Kaja Draksler en Loran Witteveen
Minimal meets Raga met Terry Riley en Nayan Ghosh

Zaterdag 11 april

9.00 - 9.50 uur NPO 1
Singer-songwriter Sean Rowe begeleidt zichzelf op gitaar en maakt indruk met zijn zware stem. Het New European Ensemble is een gezelschap van jonge musici uit heel Europa. Ze spelen zondag muziek van de componisten Arnold Schönberg en Carlo Boccadoro. De Amerikaanse jazzzanger José James brengt op zijn nieuwe cd Yesterday I Had the Blues een muzikale ode aan Billie Holiday. Op 7 april zou Lady Day 100 jaar zijn geworden. James zingt twee nummers die door Billie Holiday beroemd zijn geworden, waaronder ook Strange Fruit. Thomas Enhco is zijn pianist.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Minimal music in het kader van het World Minimal Music Festival op verzoek van een luisteraar: The Well Tuned Piano van Terry Riley, èn diens inspiratiebron. Verder: het eendags-festival New Meets Newer, op bezoek bij mechanische-instrumentenbouwer Godfried Willem Raes, en een nieuwe CD met Indiase muziek van Debashish Bhattacharya.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Live uit LantarenVenster in Rotterdam: de Young Vips. Programmeurs van de beste jazzclubs van ons land kiezen jaarlijks voor twee Young VIPs: de meest veelbelovende talenten van dit moment. Dit jaar kozen zij voor pianisten Kaja Draksler en Loran Witteveen. De composities zijn avontuurlijk, speels en verrassend. Ze laten zich onder andere inspireren door twintigste-eeuwse klassieke muziek. Jeugd en historie gaan prima samen als je vervolgens Frank Jochemsen en Wilfried de Jong hun jazzplaten laat draaien. Live in de foyer, live op je radio!

Zondag 12 april

10.30 - 11.20 uur NPO 1
Geen uitzending i.v.m. Marathon Rotterdam

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Geen uitzending i.v.m. de uitzending van Giulio Cesare in Egitto (Händel HWV 17) De uitzending van deze opera begint om 20.00 uur 

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Vanavond wordt in het Muziekgebouw aan 't IJ het World Minimal Music Festival afgesloten. J.l. vrijdag namen wij daar een concert op waarin hoofdgast van het festival Terry Riley optrad met levende legende Nayan Ghosh, één van de beste muzikanten uit India. Indiase muziek en Terry Riley zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als leerling van Pandit Pran Nath heeft Riley zich sinds 1970 intensief verdiept in de klassieke Indiase muziek. Nayan Ghosh is fenomenaal op de sitar en de tabla. Zijn concerten klinken altijd buitengewoon melodieus - ze halen de diepte en de geest van de Indiase muziek naar boven. Na middernacht besluit Wilfried de Jong het weekend met een fijne stapel jazzplaten.