23 en 24 mei

pianist Javier Perianes, zangeres Shaza Hayek, radio6 live vanaf Music Meeting, Oranjewoud Festival op radio 4,

Zaterdag 23 mei

 9.00 - 9.50 uur NPO 1
De Prins die de Hik had, een hoorspel uit de muziekbibliotheek van het MCO met muziek van componist Jurriaan Andriessen en tekst van Alexander Pola. wordt uitgevoerd door het Ad Hik Ensemble, verteller: Steven Joles. Gitarist Nir Felder, aanstormend talent uit New York, legt de link tussen jazz, hiphop en indie rock. Hij maakte naam in de hippe jazzclubs van Brooklyn. Private View is de eerste opera van componist Annelies van Parys te zien tijden de Operadagen Rotterdam. Mezzosopraan Els Mondelaers zingt het door Annelies van Parys gecomponeerde Poiema.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
We gaan onder meer even naar het Oranjewoud Festival, dat wordt gehouden op het Landgoed Oranjewoud in Oranjewoud, en waar op donderdag 28 mei een eigenzinnige versie van Mozart’s Zauberflöte in premiere gaat. En natuurlijk aandacht voor Keep the Soul & Jazz Alive, het grote Radio 6 Concert dat maandag 25 Mei in het Amsterdamse Vondelpark gegeven wordt. Verder staan we even stil bij de Prix Annelie de Man, een klavecimbelcompetitie, vernoemd naar de veel te vroeg overleden klaveciniste.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Frank Jochemsen reist naar Nijmegen, want daar barst morgen de 31ste editie van de Music Meeting los. Muziek uit alle hoeken van de wereld vol van spannende ontmoetingen, crossovers en improvisaties. Zowel zaterdag als zondag presenteert Vrije Geluiden een drie uur durend live spektakel vanaf het Park Brakkestijn in Nijmegen. Alsof dat niet genoeg is gaat Wilfried de Jong daarna nog een uurtje los met een stapel jazzplaten. 

Zondag 24 mei

9.30 - 10.20 uur NPO 1 (NB! Gewijzigde tijd)
De Spanjaard Javier Perianes is één van de meest veelbelovende pianisten van deze tijd. Zij nieuwe cd is geheel gewijd aan Felix Mendelssohn. We spitsen de oren voor de Variations sérieuses. In de muziek van het zeskoppige R-chestra uit Nijmegen klinken de meest uiteenlopende werelden. Deze keer spelen ze samen met Shaza Hayek, wereldberoemd in Syrië. Het Lama Trio bestaat uit bandleider en bassist Goncalo Almeida, trompettiste Susana Santos Silva en Canadese drummer Greg Smith. Ze spelen contemporary jazz waarin alle soorten op artistieke en expressieve wijze worden gecombineerd.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Tussen de nieuwe cd’s en de Dutch Classical Talent-talenten door onder meer aandacht voor het tienjarig jubileum van het koor Musa. Ze vieren dat jubileum met een uitvoering van Bach’s Hohe Messe. Die helemaal geen Hohe Messe heet, maar dat weet u ook wel. En verder een Ierse CD, misschien nog een heel klein bezoekje aan de Rotterdamse Opera Dagen, en natuurlijk een forse BuitenBocht.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Ook vandaag verplaatst het live gebeuren van Frank Jochemsen zich naar de Nijmeegse Music Meeting, het muziekfestival in Park Brakkestijn. Naast de live-uitzending op Radio 6 neemt Vrije Geluiden een flink aantal concerten op, die de komende tijd te horen zullen zijn op de Radio. En na middernacht, zoals elke week, besluit Wilfried de Jong het weekend met een stapel fijne jazz.