1 en 2 november

Gregory Page, Ibrahim Maalouf, Gideon van Gelder, Garrett Mendelow, Abavuki en Aart Strootman

zaterdag 1 november

9.00 - 9.50 uur NPO 1
(hh) Regina Ederveen, gepassioneerd harpiste, speelt bij Vrije Geluiden een stuk van Jurriaan Andriessen dat speciaal voor deze uitzending uit de archieven van het MCO opgediept is. Het stuk is door Andriessen voor Rosa Spier gecomponeerd. Regina schreef een prachtige biografie over de harpiste Rosa Spier, Weg van de Harp. Assunta & the Light Orchestra is een knappe kruisbestuiving tussen het warme stemgeluid van Assunta Mandaglio en gitarist Pieter Thys. De van oorsprong Georgische pianiste Nino Gvetadze kwam in 2002 naar Nederland om verder te studeren. In Vrije Geluiden speelt ze werk van haar nieuwe cd Debussy.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Tom Klaassen blikt vooruit op November Music (morgenochtend op NPO 1 nog meer November Music trouwens). En verder: de hedendaagse componist Nico Muhly blijkt iets te hebben met de 17e eeuwse vakgenoot Orlando Gibbons, een concert door Isabelle van Keulen en Ronald Brautigam, en de ongebruikelijke combinatie van orgel en viool in de Edesche concertzaal.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
18.02-01.00 (NTR) Live uitzending uit het Muziekgebouw Eindhoven van het jonge, gevarieerde festival So What's Next, waar onder meer opgetreden wordt door Selah Sue, Ibrahim Maalouf, Typhoon, Bugge Wesseltoft, Nik Bärtsch' Mobile, Jason Moran & The Bandwagonesgp, Tigran Trio en Windkracht7.
Presentatie: Frank Jochemsen en Mijke van Wijk.

zondag 2 november

10.30 - 11.20 uur NPO 1
In 2010 maakte VPRO Vrije Geluiden voor het eerst kennis met songwriter, troubadour, filmmaker en dichter Gregory Page. Op zijn nieuwe CD 'One Way Journey Home' onderzoekt Page zijn Ierse roots en maakt hij gebruik van uilleann pipes, het instrument dat zijn grootvader bespeelde. Het percussie festival Tromp Percussion Eindhoven staat voor de deur: Percussionist Garrett Mendelow speelt Rebonds B een werk van Iannis Xenakis. Muziek van nu door de makers van nu: November Music vindt plaats van 5 t/m 9 november in Den Bosch. Gitarist Aart Strootman speelt, op een één snarige gitaar, werk van Philip Glass en Aart vertelt over 'To You' (1973) van ‘enfant terrible’ Peter Schat, Ensemble f.c. Jongbloed blaast het werk nieuw leven in. Ook te horen op November Music: werk van de Nederlands/Australische componist Kate Moore. Pianist Saskia Lankhoorn brengt Moore's compositie Sensitive Spot ten gehore.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Gedichten van Vasalis op muziek gezet. Tom Klaassen weet er meer van! Net als van het Tromp Concours (voor slagwerkers) dat komende week van start gaat. In De Buitenbocht: elektronica!

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Vanavond onder meer een live-opname van Gideon van Gelder, pianist/componist die frisse en innovatieve muziek maakt waarin een breed scala aan invloeden te horen is, van Braziliaanse en klassieke muziek tot de New Yorkse avant-garde jazz. Met onder meer zangeres Lilian Vieira en rietblazer Lucas Pino. Charlie Crooijmans bracht het hoogtepunt van de Womex mee terug uit Spanje: Abavuki, jonge energieke band uit Zuid-Afrika. En in Belgrado speelde drummer Gerry Hemingway met onder meer Michael Moore op het Ring Ring-festival.  Presentatie: Frank Jochemsen.
Na middernacht: de jazzplaten van Wilfried de Jong.