7 - 9 november

Carminho, The Bad Plus, Saskia & Subrenda Rao, Rozalie Hirs, Loran Witteveen Trio en Franz von Chossy

Vrijdag 7 november

22.00-01.00 NPO Radio 6
Live-uitzending vanaf November Music, het jaarlijks festival met "muziek van nu door de makers van nu" met een breed scala aan jazz, impro, klassiek, world, geluidsinstallaties en multimediavoorstellingen. Met onder meer 'Drumming' van Steve Reich, The Bad Plus en hoogtepunten uit voorgaande edities. Na middernacht het indrukwekkende soloconcert van Nils Petter Molvaer uit 2013. Presentatie: Frank Jochemsen

Zaterdag 8 november

9.00 - 9.50 uur NPO 1
(hh) Gregory Page onderzoekt zijn Ierse roots en maakt hij gebruik van uilleann pipes, het instrument dat zijn grootvader bespeelde. Het percussie festival Tromp Percussion Eindhoven staat voor de deur: Percussionist Garrett Mendelow speelt Rebonds B een werk van Iannis Xenakis. Muziek van nu door de makers van nu - November Music: Gitarist Aart Strootman speelt, op een één snarige gitaar, werk van Philip Glass en Aart vertelt over 'To You' (1973) van ‘enfant terrible’ Peter Schat. Ook te horen op November Music: werk van de Nederlands/Australische componist Kate Moore. Pianist Saskia Lankhoorn brengt Moore's compositie Sensitive Spot ten gehore.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Live-uitzending vanaf November Music, het jaarlijks festival met "muziek van nu door de makers van nu" met een breed scala aan nieuwe klassieke muziek, maar ook jazz, world, geluidsinstallaties en multimediavoorstellingen. Combinatie-uitzending met Vrije Geluiden op Radio 6. Presentatie: Frank Jochemsen en Tom Klaassen.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Live-uitzending vanaf November Music, het jaarlijks festival met "muziek van nu door de makers van nu" met een breed scala aan jazz, impro, klassiek, world, geluidsinstallaties en multimediavoorstellingen. Met onder meer het Franz von Chossy Quintet met gast Wu Wei, The Bad Plus met gast Anton Goudsmit, en het Tigran Hamasyan Trio. Presentatie: Frank Jochemsen en Tom Klaassen.
00.00-01.00 De jazzplaten van Wilfried de Jong.

Zondag 9 november

10.30 - 11.20 uur NPO 1
Celliste Saskia Rao-de Haas woont en werkt in India. Met haar voor de Indiase muziek aangepaste cello, die in samenspraak met vioolbouwer Eduard van Tongeren gemaakt is, speelt ze muziek uit de Indiase klassieke muziektraditie en zelf gecomponeerde muziek. Ze is getrouwd met één van de grootste sitarspelers van India, Shubhendra Rao, die vanaf zijn derde jaar opgeleid is door de grote meester Ravi Shankar. Samen zijn ze te gast. Carminho stamt uit een muzikale familie, haar moeder Teresa Sigueira is ook een bekende fadista. Hoewel Carminho al op twaalfjarige leeftijd debuteerde in het Coliseo van Lissabon, duurde het tot 2009 voordat haar debuutplaat Fado verscheen. Vanaf dat moment ging het snel: zowel Fado als de opvolger Alma behaalden een platina status. Inmiddels is ze één van de meest gevraagde fadozangeressen ter wereld. Pianist Loran Witteveen (1988) won in mei 2014 de Dutch Jazz Competition en studeerde begin juni summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij bij o.a. bij Harmen Fraanje en Kris Goessens studeerde. Hij speelde in 2014 op het North Sea Jazz festival en zal één van de acts zijn die in 2015 de Young VIPs Tour gaan doen. Presentatie: Melchior Huurdeman

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Een muzikale wandeling langs de randen van de klassieke muziek. Met een pianoconcert in De Buitenbocht, een korte terugblik op November Music en een fraaie nieuwe CD. Presentatie: Tom Klaassen.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Live gepresenteerd muziekprogramma met concertopnamen, archiefvondsten, nieuwe releases, en regelmatig live-optredens in de studio. Om 20.30 zijn Norbert Kögging en Felix Schlarmann van JazzFest te gast: volgende week komt dit programma live van dat jonge Amsterdamse festival. Rond 21.30 een live-opname van Aziza Brahim, Rasa, Utrecht, 18 oktober. Zij brengt in haar muziek de universele boodschap van rechtvaardigheid. En verder: Jaap Boot presenteerde vandaag zijn boek 'Donderweg'; vanavond om 23.00 uur komt hij live in de uitzending vertellen. Presentatie: Frank Jochemsen.
Na middernacht: de jazzplaten van Wilfried de Jong.