8 en 9 augustus

Brader Musiki, Schubert's Erlkönig, Rudresh Mahanthappa, Kasaï Allstars en meer...

Zaterdag 8 augustus

9.00 - 9.50 uur NPO 1
Vijftig minuten akoestisch en elektrisch tokkelen, tappen, sliden, slappen, string benden, vibrato en glissando op zowel stalen als nylon snaren. Met Johannes Moller, 5 Great Guitars, Matt Scofield, Irina Kulikova, Sonnekai, Anton Goudsmit, Jérôme Hol, Milos Karadagli, Jozef van Wissem & Gary Lucas en Izhar Elias.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Een gloednieuwe Galerie Moderne met Florian de Backere, bijvoorbeeld, aanstaande zaterdag in Vrije Geluiden op Radio 4. De theatermaker annex componist annex musicus koos zijn favoriete muziek en praat daar graag over. Hij is trouwens ook te zien op het Amsterdam Fringe Festival, maar dat is een andere kwestie. Verder een concert in een kerk in het lieflijke Veere en een cd met tamelijk onbekend werk van een dito componist: Willem Strietman. En natuurlijk een stapeltje nieuwe cd’s en aanverwanten. Presentatie: Tom Klaassen.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Zomergeluiden! (4) Frank Jochemsen ontvangt elke zaterdagavond een gast mèt platenkoffer. Vanavond: Terrie Hessels, muzikant, bekend van The Ex, maar ook eigenaar van label Terp, waarop hij behoorlijk obscure maar schitterende muziek uit Ethiopië uitbrengt. Presentatie: Frank Jochemsen.
00.00-01.00 De platen van Yuri Honing.

Zondag 9 augustus

10.30 - 11.20 uur NPO 1
Een compilatie rondom de singer-songwriter. Vijftig minuten liedkunstenaars en tekstdichters, alleen met hun instrument, begeleid door een band en zelfs ondersteund door een orkest. Met Ane Brun, Tony Joe White, C.W. Stoneking, Theo Nijland, Fatoumata Diawara, Las Hermanas Caronni, Ivan Lins, Martha Wainwright, Gé Rijnders & de Douane Harmonie, Maarten van Roozendaal, Blaudzun, Mayra Andrade, Gert Vlok en Gregory Page.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Zoals u van ons gewend bent bedienen wij u op zondag op Radio 4 van een fonkelende nieuwe BuitenBocht. Een Braziliaanse dit keer, dus dat belooft wat. En een welgemikte en goed gecoördineerde greep uit de bak met nieuwe releases omtrent wereld- en folk-muziek. En nog wat moois uit de ferme cd-box met vervolgde componisten uit de Tweede Wereldoorlog. U weet wel, waar we het de aflopen weken ook al over hadden. Daarnaast natuurlijk nog allerlei diverse assorti en aanverwante zaken. Presentatie: Tom Klaassen.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Zondagavond, festivalavond! Een mooie keuze van opnamen van North Sea Jazz, het Afrikafestival Hertme in Twente (4 en 5 juli), en opnamen van het International Jazz Festival Middelburg, waar de Franse saxofonist Guillaume Perret and the Electric Epic de daken van de huizen speelden. Presentatie: Jaap Boots.
00.00-01.00 De platen van Yuri Honing.