Geluidsontdekker Guillaume Perret

Henk Badings/ Sonate no. II: for two violins, in the 31-tone temperament (1963), IJ-Salon

Weeshuis van de Nederlandse Muziek, Guillaume Perret in Zeeland, Jakob Bro, Hanna Shybayeva, Jawa en Shaza Manla

Zaterdag 5 maart 9.00 - 9.50 uur NPO 1
Gitarist Jakob Bro met bassist Thomas Morgan en niemand minder dan Joey Baron op drums. Pianist Hanna Shybayeva ongewoon virtuose muziek van Nikolai Kapoestin: een mix van ragtime, boogiewoogie en bebop. De Syrische muzikale zusjes Jawa en Shaza Manla, vluchtten vorig jaar naar Nederland en wonen nu in een flat in Haarlem.

Zaterdag 5 maart 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Volop aandacht voor nieuwe releases en in 't tweede uur concertregistratie van de Franse saxofonist Guillaume Perret, die zondagochtend ook te bewonderen is op NPO1.  

Zaterdag 5 maart ​23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Het is dan weer tijd voor een nieuwe aflevering van het Weeshuis van de Nederlandse Muziek. Voor degene die vergeten is wat dat ook weer was: iedere maand kiezen we uit de onmetelijke Nederlandse muziekarchieven een onterecht vergeten stuk. Dat wordt afgestoft, ingestudeerd en opnieuw uitgevoerd. Tweemaal tijdens een concert, om precies te zijn, afgewisseld met een interview. Zo luister je met nieuwe oren naar een oud stuk. En dit keer is dat oude stuk vioolmuziek van pionier Henk Badings. Kundig uitgevoerd door twee violistes van het Dudok Kwartet. Ook komen kijken? Gezellig! Het begint om 22.30 in Splendor aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 116 in Amsterdam.

Guillaume Perret, IJ-Salon, Music Freedom Day, Galerie Moderne

zondag 6 maart 10.30 - 11.20 uur NPO1
De IJ-Salon is een kamermuziekserie die plaatsvindt in het muziekgebouw aan ‘IJ. De salon, waar kunstenaars elkaar ontmoeten en tot verrassende dingen komen, is een initiatief van Michael Gieler, soloaltviolist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Gieler loopt over van ideeën en zoekt naar ongewone combinaties en composities. 
De Franse saxofonist Guillaume Perret noemt zichzelf een geluidsontdekker. Gewapend met elektronica, speelt hij muziek die soms knalhard kan zijn: zowel wat betreft volume als stijl. Hij heeft een eigen kwartet, waarmee hij op North Sea Jazz imponeerde, maar bij ons speelt hij solo.

Zondag 6 maart 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Over tot de orde van de dag, want dat is al gek genoeg. In Vrije Geluiden op Radio 4 de komende weken aandacht voor muziek in de verdrukking. Dit omdat het donderdag 3 maart Music Freedom Day was. En natuurlijk een nieuwe Galerie Moderne met multitalent Brechtje van Dijk. De vierde in de reeks alweer. En we blikken vooruit op de Radio 4-aandachtsweek van Dutch Classical Talent-deelnemer Vincent van Amsterdam. Daarnaast natuurlijk nieuwe cd’s en een keur aan allerlei faits-divers