Ebonit Saxophone Quartet

Jasper van 't Hof, Ob-literate, Majid Bekkas, Galerie Moderne: Brechtje van Dijk, Joey Roukens

Jasper van 't Hof, Majid Bekkas, IJ-salon, Guillaume Perret

Zaterdag 12 maart 9.00 - 9.50 uur NPO 1
Avontuurlijke kamermuziek in de IJ-Salon en geluidsontdekker Guillaume Perret.

Zaterdag 12 maart 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Vrije Geluiden op NPO Soul & Jazz gaat zaterdagavond vanaf 21.00 van hupsakee met allerlei nieuwe ceedees van, bijvoorbeeld, Les Amants de Juliette, Logan Richardson en het Mateusz Pulawski Lunar Quartet. Dat is al een beste kluif, en dan hebben we in het tweede uur ook nog eens twee live-opnamen voor de prijs van een! Eerst de Marokkaanse multi-instrumentalist Majid Bekkas, en dan het kwartet van Jasper van 't Hof. Amai.  

Zaterdag 12 maart ​23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Hoog bezoek aanstaande zaterdagavond in Vrije Geluiden op Radio 4. Want de jonge accordeonruiter Vincent van Amsterdam komt op bezoek. Vincent doet mee aan het talententraject van Radio 4. Dutch Classical Talent heet dat. In dat verband is hij momenteel op toernee door heel Nederland, maar hij heeft toch even tijd gevonden om in Hilversum langs te komen. Dat is al geweldig, en dan heeft u de muziek nog niet eens gehoord! Dat komt ook wel goed, zaterdag om 23.00. Verder die avond nog wat van dit en van dat en van zus en van zo.

Ebonit Saxophone Quartet, Ob-literate, Jasper van 't Hof

zondag 13 maart 10.30 - 11.20 uur NPO1
Het Ebonit Saxophone Quartet is een internationaal, jong, sprankelend en avontuurlijk kwartet. Op hun debuutalbum, Nightfall – The last words of Christ, is het uitgangspunt Joseph Haydns compositie De zeven laatste woorden van Jezus Christus aan het kruis, aangevuld met composities van Reger, Webern, Sibelius en Sjostakovitsj. Zeno van den Broek en Gagi Petrovic schreven een compositie genaamd Ob-literate. De bezetting: orgel, vijf zangers, en drie kubussen van 40x40x40. De jonge componisten creëren hiermee een intense en vervreemdende klankbeleving waarin de muziek wordt uitgekleed en ontmanteld. De Nederlandse jazzpianist Jasper van ’t Hof brengt voor het eerst in 20 jaar een album uit met Nederlandse musici. Van ’t Hof was de afgelopen jaren vooral succesvol in Duitsland, maar zijn nieuwe album is bedoeld voor de Nederlandse markt. De CD No Hard Shoulder is heel welbewust akoestisch in opgenomen in kwartetbezetting.

Zondag 13 maart 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Zondagavond zwaaien we in Vrije Geluiden op Radio 4 Brechtje van Dijk uit. Vijf weken lang was ze te gast in Galerie Modern, en zondag hoort u de laatste aflevering uit de reeks. Daarnaast brengen we onder meer en onder andere een bezoekje aan Schiermonnikoog, en hebben we aandacht voor nieuwe muziek van Joey Roukens. Verder natuurlijk een welgemikte greep uit de tas met nieuwe cd’s en een keur aan diverse varia.