Jong Talent

VinnieVibes, Rogier Telderman Trio, Duo Vasi-Kemner, Erik Truffaz, Shaker Loops

Erik Truffaz, madrigalen van monteverdi, plaistow, vrijkaarten voor shaker loops

Zaterdag 26 maart 9.00 - 9.50 uur NPO 1
Claudio Monteverdi schreef 9 boeken vol madrigalen. Ensemble Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld is te gast met enkele van die liederen. Verder aandacht voor Danzón, een voorstelling over Cubaanse verboden dans en we hebben een miniconcert van de Zwitserse wonderjongens van Plaistow

Zaterdag 26 maart 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Een klein ECM-feestje, aanstaande zaterdag in Vrije Geluiden op NPO Soul & Jazz. Op dat legendarische label kwamen de afgelopen tijd opvallend veel toffe releases uit. De geweldige nieuwe plaat 'Black Ice', van het trio Wolfert van Brederode bijvoorbeeld. En van Nik Bärtsch's Mobile kwam de zeer stijlvolle plaat Continuum uit. Jazz voor bij de coltrui. Daarnaast is er te gek nieuw werk van Vijay Iyer en Wadada Leo Smith, en van King Ayisoba. Om maar eens een paar dwarsstraten te noemen. Het een en ander afgetopt met een uit-de-kunst-opname die we zeer kort geleden maakten van het kwartet van Erik Truffaz in Groningen.

Zaterdag 26 maart ​23.00 - 24.00 NPO 
Wil je kaarten winnen voor een fijn concert in het Muziekgebouw aan het IJ? Het Nederlands Kamerorkest en Erik Bosgraaf spelen de Shaker Loops van John Adams. En nieuw werk van bijvoorbeeld Joey Roukens. Dat doen ze op vrijdag 1 april, en Vrije Geluiden geeft kaarten weg. Hoe? Wat? Waar? Luister zaterdag en zondag naar Vrije Geluiden op NPO Radio 4, en je hoort het. Verder een paar fijne concerttips, een Virage D¹Extérieur, en een paar nieuwe cd¹s. Met natuurlijk nog wat kleingoed en dergelijke.

Rogier Telderman Trio, Duo Vasi-Kemner, VinnieVibes, Shaker Loops

Zondag 27 maart 10.30 uur NPO1
Een uitzending met jong talent vandaag, met drie ensembles die ook officieel zo’n predicaat hebben gekregen. Het Rogier Telderman Trio toert de komende maanden door Nederland als Young VIP, een etiket voor jazztalent. Het trio maakt instrumentale pianojazz waarbij Telderman zelf de sfeervolle stukken componeert. Vibrafonist Vincent Houdijk is ook Young VIP en komt met zijn ensemble VinnieVibes, dat energieke en meeslepende jazz speelt. Het klassieke duo Sebastiaan Kemner & Andrea Vasi is een van de Dutch Classical Talents. Het duo speelt trombone en piano en heeft een breed repertoire.

Zondag 27 maart 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Ook zondag weer aandacht voor die vermaledijde Shaker Loops van John Adams in VPRO¹s Vrije Geluiden op NPO Radio 4. Maar ook de (bijna) laatste muziek van Maurice Ravel en Peter Schat. En diverse vormen van opstanding. Dat alles geflankeerd door een welgemikte greep uit de berg nieuwe cd¹s en nog wat faits-divers enzo.