Genen & Galgenliederen

klassiek met cellist Nicolas Altstaedt, Gypsy jazz van Robin Nolan Trio, rock van Sjako!, Weeshuis vd NL muziek: Peter Schat en Henri Zagwijn

Jong talent, Weeshuismuziek van Peter Schat en Henri Zagwijn, Zwarte Lijst

Zaterdag 2 april 9.00 - 9.50 uur NPO 1
Een uitzending met jong talent: Young VIPs jazztalenten Het Rogier Telderman Trio en vibrafonist Vincent Houdijk met zijn ensemble VinnieVibes, en Dutch Classical Talents duo Sebastiaan Kemner (trombone) & Andrea Vasi (piano).

Zaterdag 2 april 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Geen VPRO Vrije Geluiden uitzending i.v.m. de Zwarte Lijst

Zaterdag 2 april 23.00 - 24.00 NPO Radio 4 
Een nieuwe editie van het Weeshuis van de Nederlandse Muziek in Splendor Amsterdam: muziek van Henri Zagwijn en Peter Schat. Gespeeld en gezongen door Helena Basilova, Diamanda La Berge Dramm en Pieter Hendriks. Elke maand diepen we muziek op uit de archieven die ten onrechte vergeten dreigt te worden. We stoffen de partituur af en zorgen voor een voorbeeldige uitvoering - niet één, maar twee keer! Tussendoor een gesprek met Bas van Putten, die aan gastheer David Dramm en ons een inkijkje gaat geven in het leven van Schat.

Robin Nolan, Nicolas Altstaedt, Sjako!

Zondag 3 april 10.30 uur NPO1
Gitarist Robin Nolan speelde hier een tijdje geleden met zangeres Kim Hoorweg. Zijn spel smaakte naar meer. Hij heeft zich de Django Reinhardt stijl eigen gemaakt en er zijn ideeën aan toegevoegd. Het repertoire van de Duits-Franse meestercellist Nicolas Altstaedt strekt zich uit van oud tot modern en hij beheerst alle stijlen. Op het Bimpodium speelt hij muziek van Henri Dutilleux. Het jaar 2016 vormt in twee opzichten een mijlpaal voor de Nederlandse groep Sjako!: het 35-jarig jubileum én het tiende album The 10th. 

Zondag 3 april 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Tom Klaasen verkent de grenzen van de klassieke muziek Dat alles geflankeerd door een welgemikte greep uit de berg nieuwe cd¹s en nog wat faits-divers enzo.