back to Transition

Logan Richardson, Hildegard von Bingen, Lonneke van Straalen, Andrea Vasi en Sebastiaan Kemner

Sjako!, Robin Nolan Trio, Nicolas Altstaedt, Logan Richardson, Lonneke van Straalen

Zaterdag 9 april 9.00 - 9.50 uur NPO 1
klassiek met cellist Nicolas Altstaedt, Gypsy jazz van Robin Nolan Trio, rock van Sjako!

Zaterdag 9 april 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Een superfijne en gloedjenieuwe opname van het clubje rondom de New Yorkse saxofonist Logan Richardson op het Transition Jazz Festival op 26 maart 2016 in TivoliVredenburg. De komende weken zullen we van de concerten die we daar hebben opgenomen nog veel meer opnamen laten horen. Zaterdag dus de eerste aflevering. En daaraan voorafgaand een enorme berg nieuwe cd’s.

Zaterdag 9 april 23.00 - 24.00 NPO Radio 4 
Zaterdagavond op Radio 4 wel zeer oude klanken én ook heel nieuwe geluiden. Want we kwamen stokoude gezangen van Hildegard von Bingen tegen, om maar eens wat te noemen. Maar ook piepnieuwe muziek uit Korea. En, ook te gek: schrijfster Franca Treur geeft een klein inkijkje in wat zij en violiste Lonneke van Straalen binnenkort in Amersfoort gaan doen. Daarnaast nog een ruime selectie aan aanverwanten, ook.

live in de radio4 studio: duo vasi & kemner, geen npo1 uitzending

Zondag 10 april 10.30 uur NPO1
Geen uitzending i.v.m. het live verslag rondom de marathon van Rotterdam.

Zondag 10 april 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Alle stoelen aan de kant zondagavond op Radio 4, want we krijgen hoog bezoek. Pianiste Andrea Vasi en trombonist Sebastiaan Kemner doen mee aan het Dutch Classical Talent-traject van Radio 4. Wat dat is, dat weet u nou zo onderhand wel, toch? Fijn. Ze komen zondagavond spelen, en vertellen waar ze allemaal de komende tijd te zien zijn. Daarnaast komt er nog allerlei assorti en faits-divers aan bod.