mannenkoor Iberi

traditionele polyfonische zang uit Geörgie

zaterdag 21 mei in vpro vrije geluiden op radio en televisie

Zaterdag 21 mei 9.00 - 9.50 uur NPO 1
Geen herhaling i.v.m. sport.

Zaterdag 21 mei 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Zoals elke zaterdag tippen we een paar fijne nieuwe CD's: Snarky Puppy, Cuong Vu met Pat Metheny, Oene van Geel. Maar we tippen ook een tof concert: Angles 9 in het Bimhuis. En we tippen een tv-uitzending: Vijay Iyer, morgenochtend! Tussendoor een highlight uit de bonte geschiedenis van de soul. En we hebben fraaie live opnamen van Pitch Plot 4, het internationale kwartet van fluitist Jeroen Pek, met o.a. bassist James Cammack4

Zaterdag 21 mei 23.00 - 24.00 NPO Radio 4 
Een Hollands vocaal ensemble schuimt de kusten van half Scandinavie af op zoek naar liederen. Ze brengen onder meer muziek mee uit Finland, Zweden en IJsland. Wat dat zoal oplevert hoor je aanstaande zaterdag in Vrije Geluiden op Radio 4. Daarnaast een handvol concerttips waar je wat aan hebt. Dat is ook wat waard. En natuurlijk een welgemikte greep uit de berg nieuwe cd¹s en enkele aanverwante faits-divers.

zondag 22 mei in vpro vrije geluiden radio en televisie

Zondag 22 mei 9.30 uur NPO1 (NB! gewijzigde tijd)
Het Georgische mannenkoor Iberi doet er alles aan om de polyfonische traditionele zangcultuur levend te houden. Historische liederen, hymnes, werk- en liefdesliederen. Vijay Iyer is een groot voorbeeld voor de huidige generatie jazzpianisten. Niet denken in beperkingen is duidelijk één van zijn specialiteiten. Vijay verkent en verlegt grenzen zonder de toegankelijkere wortels van de jazz uit het oog te verliezen. De Braziliaanse zanger Moyseis Marques begon zijn carrière in de bars van de sfeervolle Lapa-buurt in Rio de Janeiro, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar. Nu is hij hét gezicht van de nieuwe samba-generatie . 

Zondag 22 mei 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Je hebt er even op moeten wachten, maar aanstaande zondag hoor je dan eindelijk de tweede aflevering van Galerie Modern met componist en muzikant Anthony Fiumara in Vrije Geluiden op Radio 4. En muziek van een groep met de illustere naam Huun-huur-tu. Keelzangers uit Tuva, zijn dat. En dat klinkt waanzinnig. Je hoort het allemaal zondag, alsmede een gouden greep uit de collectie nieuwe cd¹s die de afgelopen tijd binnen zijn gekomen. Daarnaast natuurlijk nog wat diverse zaken en dergelijke.