Khatia Buniatishvili

de Ge├Ârgische pianist Khatia Buniatishvili

zaterdag 28 mei in vpro vrije geluiden op radio en televisie

Zaterdag 28 mei 9.00 - 9.50 uur NPO 1
Het Georgische mannenkoor Iberi, jazzpianist Vijay Iyer met z'n trio, Braziliaanse sambazanger Moyseis Marques

Zaterdag 28 mei 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Een paar vette nieuwe CD's van oa Marcus Strickland's Twi-Life en Mop Mop, gevolgd door de live-opname van het zeer energieke optreden van drummer Makaya McCraven met zijn collectief uit Chicago, tijdens het Transition festival in TivoliVredenburg Utrecht.

Zaterdag 28 mei 23.00 - 24.00 NPO Radio 4 
Het is misschien nog wat ver weg, maar dat hindert niet: op 9 juni begint in Leiden het festival ‘Sleutels tot Schuyt’. De stad eert dan haar grote componist Cornelis Schuyt met vier dagen muziek, dans en theater. Zaterdagavond in Vrije Geluiden op Radio 4 aandacht voor dit zomerse festival. Verder maar eens een ferme Hongaarse kraker in de BuitenBocht, en een frisse duw tegen de stapel met nieuwe cd’s. Met daarnaast natuurlijk de nodige aanverwanten en andere snuisterijen.

zondag 22 mei in vpro vrije geluiden radio en televisie

Zondag 29 mei 9.30 uur NPO1 (NB! gewijzigde tijd)
De actie ‘Red de Fagot’ komt dit jaar tot een eind op het Holland Festival, met onder meer een concert van Ensemble Perforator XL. Hoboïste Marlies van Gangelen stelde een ensemble samen dat backbones uitvoert. Khatia Buniatishvili is een Georgische pianiste die net haar vierde solo-cd Kaleidoscope uitbracht, met daarop ook ‘Schilderijen van een Tentoonstelling’ van Modest Moessorgski. Pat Thomas is de koning van de Ghanese highlife, muziek die bedoeld is om het hele volk aan het dansen te krijgen. 

Zondag 29 mei 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
De derde aflevering uit de reeks Galerie Moderne met componist en musicus Anthony Fiumara brengt ons terug naar de punktijd. Dus het is No Future geblazen, aanstaande zondagavond in Vrije Geluiden op Radio 4. Zet je hanekam vast recht, en luister en passant ook nog even naar al die nieuwe cd’s die de afgelopen weken ten onzer burelen zijn binnengekomen. Ook is er hier en daar nog wat divers kleingoed en andere aanverwante allerhande te verwachten.