7 en 8 november

Katrien Baerts, STUFF., TaxiWars, November Music, So What's Next, Weeshuis van de Nederlandse Muziek

Zaterdag 7 november

9.00 - 9.50 uur NPO 1
Pianist Shai Maestro is een jong, veelbesproken talent. Hij richtte in 2010 het Shai Maestro Trio op met drummer Ziv Ravitz en bassist Jorge Roeder met als missie ‘om de grenzen tussen het leven en de muziek te doen vervagen’. Ook te gast is Jambinai, bestaande uit drie jonge Zuid-Koreanen die authentieke en moderne instrumenten gebruiken voor een sound die van minimal tot snoeiharde metal gaat. Tot slot; op de muziekschool in Veghel werd de muziek van Eric Vloeimans al jaren als lesmateriaal gebruikt. Pas toen leraar Marc van Kessel contact kreeg met Vloeimans ontstond het idee voor een officieel lesboek: Horn of Plenty.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Retteketetteketet! Aanstaande zaterdag is er weer een nieuwe aflevering van Het Weeshuis van de Nederlandse Muziek. Live vanuit Splendor in Amsterdam hoort u onterecht in de vergetelheid geraakte muziek van de componist Wilbert Bulsink. Gespeeld door Ensemble Caméléon. Tweemaal te horen maar liefst, maar niet op de radio. Het concert begint namelijk al om 22.30, en de uitzending om 23.00. Kom vooral langs als u alles wil horen, zien en meemaken. Thuis meekijken kan ook, via de webcast. Die is dan weer te vinden via onze eigen Vrije Geluiden website. En zo is de cirkel weer rond.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Frank Jochemsen zit met 'het setje’ en de hele equipe (ppppw…) in 's-Hertogenbosch op het zinderende festival November Music. Concerten komen voorbij van pianist Harmen Fraanje met trompettist Ambrose Akinmusire en zanger Theo Bleckmann; trompettist Eric Vloeimans en pianist/componist Jon Balke en het spannende Deens-Noors-Zweeds-Engelse pianotrio Phronesis. Rechtstreeks uit de Verkadefabriek hoor je het project 'Near East Up North’ van Martin Fondse, Mete Erker, Jeroen van Vliet, Derya Türkan en Asko|Schönberg. Vanaf middernacht doet Wilfried de Jong lekker waar hij zin in heeft.

Zondag 8 november

10.30 - 11.20 uur NPO 1
Twee grote namen uit de Belgische muziek staken de koppen bij elkaar. Tom Barman (dEUS) en saxofonist Robin Verheyen. TaxiWars is het resultaat van een onvoorspelbare en intensieve samenwerking tussen de twee heren. TaxiWars is hardcore jazz met een punky benadering." De Belgische sopraan Katrien Baerts staat bekend zowel vanwege haar krachtige en sensuele stem als vanwege haar interpretatie en intensiteit. De Zeven Romances van Sjostakovitsj zijn persoonlijke overpeinzingen over liefde, vriendschap en het onheil dat iedereen vreest. STUFF. is een Belgische underground electro-funk band. De vijfkoppige instrumentale band brengt een crossover tussen hiphop, jazz, future funk, beat en elektronica, en wordt omschreven als “futuristisch' en 'buitenaards”. Ze spelen werk van hun cd Stuff.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Even terugkomen op de Womex Top 3 van vorige week, waarin we abusievelijk een verkeerd liedje draaiden. Deze week de goede, want die had u nog van ons tegoed. Verder deel vier uit de reeks Galerie Moderne met de jonge slagwerker Niek KleinJan, een Amerikaanse dame in de BuitenBocht en natuurlijk nog een paar fijne concerttips en een graai uit de rijstebrijberg aan nieuwe cd’s. Zoals u van ons gewend bent is er daarnaast ook nog ruimte voor allerhande aanverwante assorti en varia.

20.00 - 01.00 uur NPO Radio 6
Samen met de NTR maakten we gisterenavond opnamen van So What’s Next in Eindhoven. Daar werd opgetreden door onder meer Kamasi Washington, Christian Scott, het Mark Turner Quartet, Dans Dans, Jan Bang & Zapp4, en de Gallowstreet Brass Band. Wilfried de Jong sluit het Vrije Geluidenweekend af met een uurtje smakelijke jazz.