Vlak voordat het Festival Oude Muziek losbarst herhalen we de uitzending over Venetië.

zaterdag 13 augustus in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zaterdag 13 augustus 9.45 uur Televisie NPO1
Compilatie rondom de zesde editie in 2014 van muziekfestival Into the Great Wide Open op het mooie waddeneiland Vlieland. Met onder anderen Stargaze, Nick Mulvey, Moonface, Dans Dans, Brushy One String, Lonnie Holly, Aart Strootman, Forest Sparkle, Melanie de Biasio.

Zaterdag 13 augustus 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Live-opnamen van North Sea Jazz: Edmar Castaneda en Kenny Barron & Dave Holland. Van de Music Meeting: Harold Lopez en Manolito Simonet. En, ook live, van het Afrika Festival in Hertme: Moh! Kouyate.

Zaterdag 13 augustus 23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Waar liggen de grenzen van de klassieke muziek: jazz, world, experimental, en meer. Elke week mooie muzikale ontdekkingen en fijne muziektips, en vanavond in Galerie Moderne: muziekcriticus Erik Voermans met dit keer muziek van Robert Fripp. Presentatie: Tom Klaassen.

zondag 14 augustus in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zondag 14 augustus 10.25 uur Televisie NPO1
De machtige republiek Venetië was een broedplek voor muziek. De muziek werd vernieuwd, met grote koorwerken van Monteverdi en barokke parels van Vivaldi als bekendste werken. VPRO Vrije Geluiden gaat terug naar het Venetië van de 16e en 17e eeuw, in samenwerking met Festival Oude Muziek Utrecht, dat deze zomer Venetië als thema heeft. De Russische pianiste Olga Pashchenko speelt muziek uit Venetië op klavecimbel en fortepiano. Luitist Fred Jacobs vertelt over het bezoek dat diplomaat Constantijn Huygens bracht aan Venetië en speelt muziek van Giovanni Kapsberger op theorbe. Avery Gosfield vertelt over de muziek van het joodse getto, dat in 1516 werd opgericht, en speelt ook joodse muziek uit La Serenissima.

Zondag 14 augustus 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Vorig jaar overleed de gerespecteerde pianist, radiomaker en componist Ton Hartsuiker. Zijn unieke platencollectie biedt aanleiding tot tal van boeiende verhalen. Deze week: een hoofdrol voor gestrijk en gesnaar. Presentatie: Tom Klaassen.