De ZomerJazzFietsTour 2016 staat voor de deur en daarom een terugblik naar de vorige editie

zaterdag 20 augustus in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zaterdag 20 augustus 9.45 uur Televisie NPO1 
De machtige republiek Venetië was een broedplek voor muziek. De muziek werd vernieuwd, met grote koorwerken van Monteverdi en barokke parels van Vivaldi als bekendste werken. VPRO Vrije Geluiden gaat terug naar het Venetië van de 16e en 17e eeuw, in samenwerking met Festival Oude Muziek Utrecht, dat deze zomer Venetië als thema heeft.

Zaterdag 20 augustus 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Live-opnamen van het North Sea Jazz, Afrika Festival in Hertme en FMM Sines in Portugal.

Zaterdag 20 augustus 23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Waar liggen de grenzen van de klassieke muziek: jazz, world, experimental, en meer. Vanavond de laatste Galerie Moderne met Erik Voermans, met een verrassend einde. En nieuw werk van Tavener, en een IJslandse zwerver. 

Zondag 21 augustus in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zondag 21 augustus 10.25 uur Televisie NPO1 
‚ÄčIn augustus 2015 bezocht Melchior de ZomerJazz FietsTour, een festival met jazz- en improconcerten in het Groningse Reitdiepdal op bijzondere locaties zoals boerenschuren en Middeleeuwse kerkjes. Zeven groepen komen in de ZomerJazzFietsTour-Special voorbij. 

Zondag 21 augustus 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Vorig jaar overleed de gerespecteerde pianist, radiomaker en componist Ton Hartsuiker. Zijn unieke platencollectie biedt aanleiding tot tal van boeiende verhalen. Vanavond de voorlopig laatste Ton Hartsuiker-aflevering: zing, mijn jongen, zing, zing!