Compilatie van niet-uitgezonden materiaal, hoogtepunten ZJFT 16, ITGW 15 en de Gaudeamus Muziekweek

Zaterdag 3 september bij VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zaterdag 3 september 9.00 uur Televisie NPO1
VPRO Vrije Geluiden reisde in 2015 af naar Boedapest, de geboortestad van dirigent en componist Iván Fischer, die met zijn Budapest Festival Orchestra werkt aan de registratie van de weerbarstige 7e symfonie van Gustav Mahler. Melchior volgt Iván Fischer (1952) niet alleen in de concertzaal. Hij keert ook met hem terug naar de plaatsen van Fischers vroege jeugd.

Zaterdag 3 september 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Hoogtepunten uit de ZomerJazzFietsTour 2016 en Into The Great Wide Open 2015. 

Zaterdag 3 september 23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Waar liggen de grenzen van de klassieke muziek: jazz, world, experimental. Vanavond: Het Celloconcert van Kate Moore was slechts een van de vele premières in de jaarlijkse Gaudeamus Muziekweek. Presentatie: Aad van Nieuwkerk.

Zondag 4 september bij VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zondag 4 september 10.30 uur Televisie NPO1 
Een compilatie van extra opgenomen materiaal van diverse artiesten; Cory Henry speelt 'Georgia on my mind' van H. Carmichael en S. Gorrell; Gwendolyn Masin & ensemble spelen 'Uit Roemeense Volksdansen Sz 68' van Bela Bartok; Tord Gustavsen & Simin Tander spelen 'I Refuse' van Tord Gustavsen; David Munnelly speelt 'Fallen' van David Munnelly; Shai Maestro speelt een improvisatiestuk; Michael Gees & Anna Lucia Richter spelen 'Ich weiss mr'n Mädlein' van Johannes Brahms; Iberi speelt 'Khasanbegura' van Trad; Noa speelt 'Drive my car' van Paul Mc Cartney en John Lennon; Luigi di Fillipi speelt 'Fantasia nr 7' in Es van Georg Philipp Telemann; en tot slot speelt het Bombay Connection Orchestra 'O Babuaa Yeh Mahua Sadma' van Ilayaraja.

Zondag 4 september 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Vooruitblik op de Gaudeamus Muziekweek in Utrecht. Dit evenement wordt dit jaar geopend met Up-close van componist Michel van der Aa. Presentatie: Aad van Nieuwkerk