knetterende highlife, afrorock en afrobeats van Pat Thomas, Songhoy Blues en Orlando Julius via NPO Soul & Jazz

zaterdag 2 juli in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zaterdag 2 juli 9.00 - 9.50 uur Televisie NPO 1
Herhaling België Special

Zaterdag 2 juli 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Live vanaf het Afrika Festival in Hertme (Overijssel)! Met live opnamen van Oum (Marokko), Moh! Kouyaté (Guinée Conakry), Orlando Julius & the Heliocentrics (Nigeria/UK), Songhoy Blues (Mali), en Pat Thomas & Kwashibu Area Band (Ghana).

Zaterdag 2 juli 23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Met het Afrika Festival op de andere zender vroegen we ons af: hoe zit het eigenlijk met de klassieke muziek in Afrika? We vonden muziek van Fodoy Musa Suso, Kevin Volans, en Fred Onovwerosuoke. En daarnaast draaien w o.m. nieuwe CD's met muziek van David Lang, Georg Philip Telemann en Christian Jost.

zondag 3 juli in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zondag 3 juli 10.30 uur Televisie NPO1 
In de loop der jaren zijn er veel musici uit het Midden-Oosten te gast geweest bij VPRO Vrije Geluiden. Landen als Israël, Syrië en Libanon brengen indrukwekkende en vernieuwende muziek voort. Een compilatie die gewijd is aan het Midden-Oosten en omstreken. Met onder anderen Irit Dekel & Eldad Zitrin, Avishai Cohen (trompet), Ester Rada, Ibrahim Maalouf en Noa.

Zondag 3 juli 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Elke week mooie muzikale ontdekkingen, met in De Buitenbocht muziek van componist en saxofonist Pedro Iturralde. En omdat in Hertme het Afrika Festival nog maar net afgelopen is ook een paar fijne stukken Afrikaanse muziek: Ayub Ogada (met het Nederlands Blazers Ensemble) en een deel uit de Karoo Symphony van Gideon Fagan.