Live-opnamen van jong ensemble met een ongewoon hedendaags geluid op Radio 4

zaterdag 30 juli in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zaterdag 30 juli 9.00 uur Televisie NPO1 
Klassieke muziek en improviseren lijken niet samen te gaan maar dat vindt pianist Michael Gees onzin. Op zijn cd ‘ImproviSatie’ improviseert Michael Gees in de stijl van Erik Satie en dat doet hij voortreffelijk. Gees begeleidt in VPRO Vrije Geluiden sopraan Anna Lucia Richter, die internationaal hoge ogen gooit. Lula Pena vertolkt Portugese zang in zijn meest pure vorm, met haar zeer diepe en zachte stem. Lula Pena laat horen dat het Portugese lied veel meer kan zijn dan fado. De onverwachte combinatie van het klassieke Ragazze Quartet en het eigenzinnige jazztrio Kapok levert een unieke versie op van ‘Sunrise of the Planetary Dream Collector’ van componist Terry Riley. (HH van 8 mei 2016)

Zaterdag 30 juli 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Live-opnamen van North Sea Jazz: Kneebody plus Jacob Collier. En, ook live, van de Music Meeting: Flats & Sharps en Cory Henry.

Zaterdag 30 juli 23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Waar liggen de grenzen van de klassieke muziek: jazz, world, experimental, en meer. Elke week mooie muzikale ontdekkingen en fijne muziektips. Vanavond live-opnamen van Kluster 5 en afl. 3 van Galerie Moderne met muziekcriticus Erik Voermans. Presentatie: Tom Klaassen.

zondag 31 juli in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

Zondag 31 juli 10.30 uur Televisie NPO1 
Compilatie rondom de vijfde editie in 2013 van muziekfestival Into the Great Wide Open op het mooie waddeneiland Vlieland. Met onder anderen Bent van Looy, Rachel Sermanni, Blaudzun, Broeder Dieleman en Nile Rodgers van Chic.

Zondag 31 juli 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Vorig jaar overleed de gerespecteerde pianist, radiomaker en componist Ton Hartsuiker. Zijn unieke platencollectie biedt aanleiding tot tal van boeiende verhalen. Vanavond: vroeg minimalisme. Presentatie: Tom Klaassen.