het festivalseizoen staat voor de deur. Een vooruitblik op de zomer

zaterdag 3 juni in vpro vrije geluiden op radio en televisie

Zaterdag 3 juni 9.00 - 9.50 uur Televisie NPO 1
Ensemble Perforator XL met fagottist Bram van Sambeek, Georgische meesterpianist Khatia Buniatishvili, koning van de Ghanese Highlife: Pat Thomas. 

Zaterdag 3 juni 21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Tussen negen en tien een paar fraaie nieuwe CD's en tussen tien en elf een live-opname uit Rasa, Utrecht, van het NeOropa-project van rietblazer Steven Kamperman en zijn trio. Met zijn vaste companen vocaliste Sanem Kalfa en gitarist/violist George Dumitriu haalde hij twee gasten op het podium: tubaïst Michel Godard en altviolist Oene van Geel.

Zaterdag 3 juni 23.00 - 24.00 NPO Radio 4 
Geen VPRO Vrije Geluiden uitzending op Radio 4, want de collega's van de NTR zenden een (nogal lange) opera uit.

zondag 5 juni in vpro vrije geluiden radio en televisie

Zondag 5 juni 10.30 uur Televisie NPO1 
Compilatie 2015 – 2016
Veel van de artiesten en ensembles die afgelopen seizoen te zien waren bij VPRO Vrije Geluiden spelen deze zomer op een van de vele festivals die Nederland rijk is. In deze compilatie veel verrassende muziek die in de zomer ook live te bewonderen is. Met onder anderen STUFF., Olga Pashchenko, Kim Hoorweg en JW Roy.

Zondag 5 juni 23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Pianist Marcel Worms is te gast in de studio. Hij speelt de bewerkingen van Bachs Goldberg Variaties die gemaakt werden door componist Reza Namavar. En Tom Klaassen laat een van de Dutch Classical Talent-deelnemers van dit jaar nog eens horen: het Amatis Trio.