gids: 17 en 18 december

muziekcompilatie op televisie en live theremin-muziek op de radio

zondag 18 december in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Vandaag een uitzending met niet eerder uitgezonden bonusmateriaal. Artiesten die optreden in het Bimhuis voor VPRO Vrije Geluiden hebben soms namelijk een extra nummer gespeeld. Cellist Nicolas Altstaedt en pianist Frank van der Laar brengen een Humoresque van Rostropovitsj. De van oorsprong Iraanse singer-songwriter Faarjam speelt met zijn band een eigen nummer. Er is muziek van de Hongaarse folkband Söndörgő en van accordeonist Vincent van Amsterdam. De legendarisch bassist Marcus Miller en de Indiase sarodspeler Ranajit Sengupta gingen een ongeplande improvisatie aan. En er is meer!

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Een ontdekkingstocht langs de grenzen van klassiek, jazz en wereldmuziek. Met vandaag bijzondere live-muziek uit de studio van Radio 4 door Theremin-speler Thorwald Jørgensen.

zaterdag 17 december in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Trompettist Wim van Hasselt en pianist Eriko Takezawa met muziek van Hindemith en Parès.
Zangeres en celliste Leyla McCalla maakt muziek vol invloeden uit haar Haïtiaanse afkomst, de jaren dat ze in Ghana woonde, kamermuziek van Bach en haar jeugd in New York. 
Muziekjournalist Leendert van der Valk reisde van West-Afrika via de Caraïben naar Zuid-Amerika om uitingen van voodoo te bestuderen. Leendert heeft voodoogroep Forêt Sacrée Obouibé meegenomen om een aantal voorbeelden te demonstreren.

21.00 - 23.00 NPO Soul&Jazz
Geen Vrije Geluiden op NPO Soul & Jazz, maar een special van de collega's van Omroep MAX.

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Een nieuwe aflevering van Galerie Moderne met componist Yannis Kyriakides, omringd door enkele fijne tips voor de komende week en fraaie nieuwe CD's.