gids: 14 en 15 januari

Vrije Geluiden op bezoek in Kytopia: In de voormalige Tivoli aan de Utrechtse Oudegracht is Kytopia gevestigd: een laboratorium voor muziekpioniers

zondag 15 januari in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

10.30 - 11.20 uur Televisie NPO1
Vrije Geluiden op bezoek in Kytopia deel II
In de voormalige Tivoli aan de Utrechtse Oudegracht is Kytopia gevestigd: een laboratorium voor muziekpioniers.Kytopia is een initiatief van Colin Benders, bekend als Kyteman, en zijn vader Erik Benders. Vrije Geluiden mocht op bezoek in Kytopia voor interviews en sessies met aansprekende Kytopians.

In de tweede uitzending is er een sessie van DJ DNA (Arjen de Vreede, oud-lid van Urban Dance Squad) met o.a. de Marokkaanse rappers / zangers Walid Ben Selim en Widad Broco. Ook bezoeken we de zolder van Sonar Traffic met een imponerende verzameling oude synthesizers.

23.00 - 24.00 uur NPO Radio 4
Tom Klaassen presenteert zijn ontdekkingstocht langs de grenzen van klassiek, jazz en wereldmuziek.

zaterdag 14 januari in VPRO Vrije Geluiden op radio en televisie

09.00 - 9.50 uur Televisie NPO1
Herhaling Vrije Geluiden op bezoek in Kytopia deel I
In de voormalige Tivoli aan de Utrechtse Oudegracht is Kytopia gevestigd: een laboratorium voor muziekpioniers. Kytopia is een initiatief van Colin Benders, bekend als Kyteman, en zijn vader Erik Benders. Vrije Geluiden mocht op bezoek in Kytopia voor interviews en sessies met aansprekende Kytopians.
Kijk online

23.00 - 24.00 NPO Radio 4
Tom Klaassen balanceert op de grillige grenzen van de klassieke muziek en vindt een verbluffend mooie nieuwe CD van de Scandinavische accordeonvirtuoos Frode Haltli.

21.00 - 23.00 NPO Radio 2 Soul & Jazz
Live opnamen van rietblazer Ziv Taubenfeldt èn dansbare muziek van Into The Great Wide Open 2016